onsdag den 20. marts 2013

Jordbær cupcakes

En dejlig saftig og blød jordbær cupcake.

Det smager så dejligt med jordbær, men desværre er de meget vandholdige og svære at få i bagværk, uden at det bliver for vådt. Igår aftes fik jeg den ide, at koge frosne jordbær, blende dem og hælde lidt i en basis cupcakedej. Resultatet var virkelig godt, og de smagte godt af jordbær. Desuden kan disse jordbær cupcakes også sagens spises uden glasur - altså f.eks. også bages som muffins.



Tidsforbrug:
30-40 minutter og så skal kagerne bage i 20 minutter.

Sværhedsgrad:
Let

Det skal du bruge til 16 stk.
16 muffinsforme

150 g kogte og pureret frosne jordbær
3 æg
2½ dl sukker
1 tsk vaniliesukker
100 g smør
Ca. 2 dl mælk
4 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
1 knsp salt
½ dl citronsaft

Glasur og jordbær til pynt:
Ca. 150 g flormelis
Nogle dråber rød frugtfarve
1 tsk smør
Nogle spsk kogende vand
8 friske jordbær

Sådan gør du: 
Tænd for ovnen på 175 grader.
Stil muffinsformene klar. Hvis du har silikone- eller metalforme, så læg papirformen deri, for det holder godt på kagens form.

Jordbærene
Kog de frosne jordbær og purer dem. Du skal bruge 150 g. og hvor meget det er i frosen tilstand ved jeg desværre ikke. Prøv dig frem. Stil jordbærpurén til side.

De våde ingredienser
Pisk æg, sukker og vaniliesukker luftigt og lyst.
Smelt smørret og rør mælken i, og hæld det ned til æggeblandingen.

De tørre ingredienser
Bland mel, bagepulver og salt i en skål og sigt det i dejen.
Vend forsigtigt melblandingen i dejen.

Citron og jordbærpure
Hæld citronsaften og jordbærpurén i dejen og rør det forsigtigt i.

Hæld dejen i formene (3/4-del af dejen skal fyldes), og bag dem i ovnen på midterste rille i 20 minutter. Dejen er lind og næsten tynd, men det skal den være. Stik i dem og hænger der dej ved, så skal de bages i længere tid.

Glasur
Når kagerne er afkølet, kan du pynte dem.
Halver jordbærene - lad stilken sidde på - det ser flot ud.
Bland de øvrige ingredienser til glasuren og læg 1-1½ tsk på hver kage.
Dyp en teske i kogende vand og glat glasuren ud.
Læg en jordbær på hver kage.

Opbevaring og holdbarhed:
Kagerne smager bedst samme dag som de er bagt, hvor de kan opbevares ved stuetemperatur. Jeg har ikke prøvet det, men måske de også er gode dagen efter, hvis de opbevares i køleskabet.

Inspiration - © Mullehuset.dk
Denne opskrift er af egen opfindelse.






2 kommentarer:

Hilal Erdogan sagde ...

Jeg er igang med at bage den, men hvormehet mælk skal det i??

Anonym sagde ...

Uha det er ikke godt, at jeg har glemt, at skrive, hvor meget mælk jeg har hældt i. Det er desværre så lang tid siden, at jeg har bagt kagerne, at jeg ikke kan huske det. Umiddelbart vil jeg tro, at du skal brug 2 dl. (det har jeg også opdateret opskriften med). Jeg håber, at de trods alt lykkedes for dig.
Bagehilsner Mulle

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage