En dejlig saftig og blød jordbær cupcake.
Det smager så dejligt med jordbær, men desværre er de meget vandholdige og svære at få i bagværk, uden at det bliver for vådt. Igår aftes fik jeg den ide, at koge frosne jordbær, blende dem og hælde lidt i en basis cupcakedej. Resultatet var virkelig godt, og de smagte godt af jordbær. Desuden kan disse jordbær cupcakes også sagens spises uden glasur - altså f.eks. også bages som muffins.
Tidsforbrug:
30-40 minutter og så skal kagerne bage i 20 minutter.
Sværhedsgrad:
Let
Det skal du bruge til 16 stk.
16 muffinsforme
150 g kogte og pureret frosne jordbær
3 æg
2½ dl sukker
1 tsk vaniliesukker
100 g smør
Ca. 2 dl mælk
4 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
1 knsp salt
½ dl citronsaft
Glasur og jordbær til pynt:
Ca. 150 g flormelis
Nogle dråber rød frugtfarve
1 tsk smør
Nogle spsk kogende vand
8 friske jordbær
Sådan gør du:
Tænd for ovnen på 175 grader.
Stil muffinsformene klar. Hvis du har silikone- eller metalforme, så læg papirformen deri, for det holder godt på kagens form.
Jordbærene
Kog de frosne jordbær og purer dem. Du skal bruge 150 g. og hvor meget det er i frosen tilstand ved jeg desværre ikke. Prøv dig frem. Stil jordbærpurén til side.
De våde ingredienser
Pisk æg, sukker og vaniliesukker luftigt og lyst.
Smelt smørret og rør mælken i, og hæld det ned til æggeblandingen.
De tørre ingredienser
Bland mel, bagepulver og salt i en skål og sigt det i dejen.
Vend forsigtigt melblandingen i dejen.
Citron og jordbærpure
Hæld citronsaften og jordbærpurén i dejen og rør det forsigtigt i.
Hæld dejen i formene (3/4-del af dejen skal fyldes), og bag dem i ovnen på midterste rille i 20 minutter. Dejen er lind og næsten tynd, men det skal den være. Stik i dem og hænger der dej ved, så skal de bages i længere tid.
Glasur
Når kagerne er afkølet, kan du pynte dem.
Halver jordbærene - lad stilken sidde på - det ser flot ud.
Bland de øvrige ingredienser til glasuren og læg 1-1½ tsk på hver kage.
Dyp en teske i kogende vand og glat glasuren ud.
Læg en jordbær på hver kage.
Opbevaring og holdbarhed:
Kagerne smager bedst samme dag som de er bagt, hvor de kan opbevares ved stuetemperatur. Jeg har ikke prøvet det, men måske de også er gode dagen efter, hvis de opbevares i køleskabet.
Inspiration - © Mullehuset.dk
Denne opskrift er af egen opfindelse.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Æblemarmelade med varmende krydderier som frisk ingefær og kanel. Da jeg efterhånden havde et mindre lager af æbler, og forudså at min f...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
En farvestrålende regnbue lagkagen med hvid chokolademousse og chokoladeknapper på toppen. Til min nevøs fødselsdag bagte jeg denne...
-
En høj æblekage med mandler - og hvis du vil, med rosiner. Efter min mening så skal der rosiner i denne kage, men jeg blev nedstemt af s...
-
En dejlig luftig roulade med nougatmousse Du kan meget let peppe udseendet på dine roulader op, ved at give dem et mønster i kagedejen. ...
2 kommentarer:
Jeg er igang med at bage den, men hvormehet mælk skal det i??
Uha det er ikke godt, at jeg har glemt, at skrive, hvor meget mælk jeg har hældt i. Det er desværre så lang tid siden, at jeg har bagt kagerne, at jeg ikke kan huske det. Umiddelbart vil jeg tro, at du skal brug 2 dl. (det har jeg også opdateret opskriften med). Jeg håber, at de trods alt lykkedes for dig.
Bagehilsner Mulle
Send en kommentar