Lækre klassiske American Cookies med chokoladestykker, valnødder og rosiner.
Før vi tog til Lalandia på Påskeferie bagte jeg disse lækre klassiske American Cookies, som skulle med til aftenkaffen. Du kan naturligvis vælge at bruge en anden slags nødder f.eks. pekan, mandler eller peanuts. Og kan du slet ikke holde rosinerne ud, så kan de naturligvis undlades.
Disse cookies ser flotte og lækre ud, og smager både sprødt og sødt - og så kan de holde sig i helt op til en uge i en kagedåse.
Tidsforbrug:
I alt omkring 40 minutter.
Det tager omkring 20-30 minutter at tilberede dejen, og det skyldes hovedsagligt, at chokoladen, nødderne og rosinerne skal hakkes groft. Kagerne skal bages i 10 minutter.
Sværhedsgrad:
Let.
Det skal du bruge til 24 stk.
2 æg
300 g brun farin
1 tsk vaniliesukker
1 1/4 dl. smagsneutral vegatabilsk madolie
260 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk natron
100 g valnødder
100 g rosiner
150 g mørk chokolade
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Pisk æg, brun farin og vaniliesukkeret lyst og luftigt.
Pisk olien i.
Bland hvedemel, bagepulver og natron i en skål med de grofthakkede nødder, rosiner og chokolade, og rør det i de våde ingredienser.
Læg bagepapir bagepladerne, og læg med 2 spiseskeer 6 klatter på hver hver plade. Du skal ca. bruge 1 spiseskefuld med top til hver kage. Tryk og form forsigtigt klatterne, så de bliver lidt flade og runde. (Dyp eventuelt skeerne i vand, hvis det klister alt for meget).
Bag kagerne i 10 minutter.
Lad dem køle 5 minutter på bagepladen, og flyt dem så til en bagerist, hvor de køler helt af.
Opbevaring og holdbarhed:
Kagerne skal opbevares i en kagedåse ved stuetemperatur, og kan holde sig i op til en uges tid.
Tips!
Der skal være 5 cm mellem hver kage, for ellers smelter/bagers de ind i hinanden.
Det er vigtigt, at du ikke giver kagerne for meget, for så bliver de alt for hårde. Selv om overfladen ser lidt skinnende ud, så har de fået tilstrækkeligt efter 10 minutter, og de bliver spørde når de køles.
Hvis du ikke bruger varmluft, så skal bagepladerne bages en ad gangen.
Jeg bager på 2 bageplader ad gangen. Imens den 1. potion på 2 plader er i ovnen, lægger jeg 2 stykker bagepapir på bordet, og lægger klatter på dem. Når kagerne er færdige i ovnen, lader jeg kagerne køle i 5 minutter, hvorefter jeg flytter dem til risten, og trækker 2. potion på bagepapiret over bordkanten og ned på bagepladerne, og så er jeg klar til at bage de næste.
Inspiration @ Mullehuset.dk
Denne opskrift er egen opfindelse.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Citron-vanilje-lagkagebunde med vaniljecreme, nougatskum og ferskner. Jeg bagte lagkagen til min mo...
-
En mazarinkage med bid og god smag af marcipan. En lækkerbisken. Jeg er ikke udpræget begejstret for mazarinkage, men mine kollegaer Henri...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
I lang tid har jeg tænkt på, om kvark kan bruges i cheese cake i stedet for flødeost. Svaret er ja. Så absolut ja. I weekenden tilberedte...
-
Italiensk citrontærte med dejligt cremet fyld og skøn syrlig smag. Den mest kendte citrontærte, er sandsynligvis den med marengs, men den ...
-
Et brød tilberedt på få minutter men med helt igennem fantastisk smag Min kæreste har tigget og bedt mig om, at bage et stenalderbrød, for...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar