Lækre klassiske American Cookies med chokoladestykker, valnødder og rosiner.
Før vi tog til Lalandia på Påskeferie bagte jeg disse lækre klassiske American Cookies, som skulle med til aftenkaffen. Du kan naturligvis vælge at bruge en anden slags nødder f.eks. pekan, mandler eller peanuts. Og kan du slet ikke holde rosinerne ud, så kan de naturligvis undlades.
Disse cookies ser flotte og lækre ud, og smager både sprødt og sødt - og så kan de holde sig i helt op til en uge i en kagedåse.
Tidsforbrug:
I alt omkring 40 minutter.
Det tager omkring 20-30 minutter at tilberede dejen, og det skyldes hovedsagligt, at chokoladen, nødderne og rosinerne skal hakkes groft. Kagerne skal bages i 10 minutter.
Sværhedsgrad:
Let.
Det skal du bruge til 24 stk.
2 æg
300 g brun farin
1 tsk vaniliesukker
1 1/4 dl. smagsneutral vegatabilsk madolie
260 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk natron
100 g valnødder
100 g rosiner
150 g mørk chokolade
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Pisk æg, brun farin og vaniliesukkeret lyst og luftigt.
Pisk olien i.
Bland hvedemel, bagepulver og natron i en skål med de grofthakkede nødder, rosiner og chokolade, og rør det i de våde ingredienser.
Læg bagepapir bagepladerne, og læg med 2 spiseskeer 6 klatter på hver hver plade. Du skal ca. bruge 1 spiseskefuld med top til hver kage. Tryk og form forsigtigt klatterne, så de bliver lidt flade og runde. (Dyp eventuelt skeerne i vand, hvis det klister alt for meget).
Bag kagerne i 10 minutter.
Lad dem køle 5 minutter på bagepladen, og flyt dem så til en bagerist, hvor de køler helt af.
Opbevaring og holdbarhed:
Kagerne skal opbevares i en kagedåse ved stuetemperatur, og kan holde sig i op til en uges tid.
Tips!
Der skal være 5 cm mellem hver kage, for ellers smelter/bagers de ind i hinanden.
Det er vigtigt, at du ikke giver kagerne for meget, for så bliver de alt for hårde. Selv om overfladen ser lidt skinnende ud, så har de fået tilstrækkeligt efter 10 minutter, og de bliver spørde når de køles.
Hvis du ikke bruger varmluft, så skal bagepladerne bages en ad gangen.
Jeg bager på 2 bageplader ad gangen. Imens den 1. potion på 2 plader er i ovnen, lægger jeg 2 stykker bagepapir på bordet, og lægger klatter på dem. Når kagerne er færdige i ovnen, lader jeg kagerne køle i 5 minutter, hvorefter jeg flytter dem til risten, og trækker 2. potion på bagepapiret over bordkanten og ned på bagepladerne, og så er jeg klar til at bage de næste.
Inspiration @ Mullehuset.dk
Denne opskrift er egen opfindelse.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Sød kransekage med frisk smag af citron og hindbær. Tør du udfordre traditionerne, og bage en kransekage med citron og hindbær til Nytårs...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Brød? Jeg er i tvivl om, hvordan det brød skal beskrives. Det er nemlig en blanding mellem kage og brød. For det er ikke et ganske alm...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Sød kransekage med frisk appelsinsmag, chokoladefyld og chokoladeglasur Der er jo selvfølgelig den traditionelle kransekage, og så er der ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar