mandag den 18. marts 2013

Hjerteforeningens mazarinkage


En dejlig fedtfattig macipankage - meeeennn den kan ikke helt gå som en mazarinkage.

Dette er den 3. mazarinkageopskrift, som jeg prøver at bage. Den er fra Hjerteforeningens hjemmeside, og er lige som de andre, jeg har bagt, utrolig let at tilberede.

Det eneste fedt som kagen indeholder, er det som er brugt til at smørre formen, og så er der kogte kartofler i. Og kartoflerne var jeg lidt skeptisk overfor, men der er absolut ingen kedelig smag af kogt kartofel i kagen.


Mine kollegaers har ageret som testpanel, og givet alle mazarinkagerne karakterer. Der blev sagt om denne kage, at den smagte rigtig godt, men flere af mine kollegaer sagde, at den ikke kunne gå under betegnelsen "Mazarinkage". Og jeg må give dem ret. Kagen smager godt, men jeg vil ikke sammenligne den med en mazarinkage. Konklusionen må derfor være, at det er en utrolig god fedtfattigkage, så er du ude efter det, vil den være perfekt.

Karaktererne var følgende (Der kan gives mellem 1-5, hvor 5 er bedst):
Udseendet = 3
Smag af marcipan = 1,6
Konsistens = 2,6
Biddet = 2.25

Der deltog 8 personer i testen.

Mazarinkagen med mandelessens fik 1. pladsen (med meget få point) over Mazarinkagen med ren rå marcipan, og denne fra Hjerteforeningen klarer altså alene en bronze medalje.

Opskrift:
Jeg fulgte stort set opskriften fra Hjerteforeningens hjemmeside, og vil derfor blot refere til ingredienserne og tilberedningen der: http://www.hjerteforeningen.dk/index.php?pageid=27&rid=1232

Jeg synes ikke der var tilstrækkeligt med chokoladeovertræk, så den lavede jeg dobbelt op på.

Det tager ca. 30 minutter at tilberede kagen.

Alternativ opskrift:
Jeg har også bagt mazarinkage med ren rå marcipan. Du kan finde den her:
http://mullehuset.blogspot.dk/2013/01/mazarinkage-med-ren-ra-marcipan.html

Hvis du søger en mazarinkage bagt med mandelessens, så kig her:
http://mullehuset.blogspot.dk/2013/02/mazarinkage-med-mandelessens.html

Opbevaring og holdbarhed:
Kagen kan opbevares ved stuetemperatur det første døgns tid, og derefter i køleskabet.
Kagen smager godt 2-3 dage efter den er tilberedt.





Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage