søndag den 31. marts 2013

Jordbær rabarber smuldredejskage

En saftig og skøn frugtbund med sød sprød smuldredej på toppen. Den kan spises både varm og kold - og hvis du vil have luksus, så serverer du vaniljeis til.
I min ynglingsfilm tilbydes heltinden en Berry Cobbler, men den ses aldrig serveret. En dag googlede jeg ordet, og fandt til min overraskelse ud af, at der var tale om en smuldredejskage med frugt. Her gik jeg ellers og troede, at det hed Crumble Cake på engelsk! Lidt mere google og jeg fandt ud af, at Crumble Cake præcist er en slags sandkage med smuldredej på toppen eventuelt med frugtstykker. Så blev jeg altså så klog... Hele lærdommen medførte, at jeg fik lyst til at bage en jordbær rabarber smuldredejskage (now also know as Berry Cobbler), så jeg gik ombord i fryseren og fandt frugterne frem, og resultatet... en omgang mavepine hos både min søster og jeg.


Tidsforbrug:
Omkring 20-30 minutter at tilberede kagen, som skal bage 25 minutter i ovnen. Jeg glemte desværre at tage nøjagtig tid på det hele.

Sværhedsgrad:
Let.

Det skal du bruge til en kage (tærtefad på ca. 26. cm.): 
250 g smør (jeg brugte kærgården, og det blev godt)
1½ dl rørsukker
3 dl hvedemel
3 dl havregryn

Frugtfyldet:
2 spsk marizena
2 dl flormelis 
1 spsk kanel
2 tsk vaniliesukker
2 kg frosne rabarber
500 g frosne jordbær
3 spsk citronsaft

Start med at tænde ovnen på 200 grader.

Sådan gør du med frugtfyldet:
Bland Marizena, flormelis, kanel og vaniliesukkeret i en skål.
Si vandet fra de optøet frugter, hæld citronsaften over og rør rundt.
Bland frugten med de tørre ingredienser, og hæld dem i fadet.

Sådan gør du med smuldredejen:
Skær smørret i tern og hæld det med sukker, mel og havregryn i en skål.
Med fingrene smuldre du smørret mellem ingredienserne til det er en god blandet masse. Alternativt kan du bruge en køkkenmaskine (måske kan en elpisker med dejkroge også gå?).
Sæt klatter af smuldredejen jævnt oven på frugten, og glat dejen jævnt ud med en dejskraber dyppet i vand.
Bag kagen i 25 minutter midt i ovnen til den er gylden.
Kagen kan spises lun og kold f.eks. med is, creme fraise eller flødeskum - og eventuelt pyntet med friske bær.

Tips!

Du kan naturligvis bruge andre forme end et tærtefad, de skal bare være nogenlunde på den størrelse, f.eks. et ildfastfad på ca. en halv størrelse af en bageplade.

Hvis dine bær/frugter er helt frosne, og du ikke kan vente, så kan du tø dem i en gryde under svag varme, og si saften fra, før du blander de øvrige ingredienser i. (Det gjorde jeg).

Hvis du bager kagen på friske rabarber, så skal du bruge 500 gram friske rababer (og 500 g frisk jordbær).

Holdbarhed og opbevaring:
Denne kage skal helst spises, samme dag som den er bagt.

Inspiration @ Mullehuset.dk:
Denne opskrift har jeg selv fundet på. Der findes utallige opskrifter på smuldredej, f.eks. også med mandler og kokos. Det er let, at lave smuldedej, så du kan ganske roligt prøve dig frem, og da der ikke er æg i, så kan du jo også smage dig frem.



1 kommentar:

Lene J sagde ...

Dejligt med lidt nyttig info ;). Din kage ser skøn ud. Jeg elsker tærter med smuldredej - det smager skønt og er supernemt.
Hilsen Lene

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage