Sidste vinter bagte jeg nogle gaffelsmåkager, som jeg ikke synes lykkedes helt rigtigt. Lige siden har jeg haft lyst til at finden en ny god opskrift.
I Den Blaa Bagebog fandt jeg denne opskrift på gaffelsmåkager bagt på kartoffelmel. De blev utrolig luftige, og så smager de simpelthen så fint.
Opskriften er utrolig simpel, og det tager ikke særlig lang til at tilberede småkagerne.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
30 minutters tilberedningstid og ca. 30 minutter i køleskabet. Du kan tilberede dejen dagen før, at du vil bage småkagerne.
Det skal du bruge til ca. 70 stk.
250 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
100 g smør
100 g sukker
1 æg
Sådan gør du:
Bland kartoffelmel, bagepulver og vaniljesukker i en skål.
Skær smørret i mindre tern, og hæld det i melblandingen.
Med fingrespidserne gnider du smørret ud i melblandingen til det er små "krummer".
Rør sukker og æg sammen og hæld det i dejen, som nu samles til en klump.
Læg dejen tildækket/i en skål i køleskabet i den er fast (ca. 30 minutter).
Tænd ovnen på 200 grader, og beklæd 2 bradepander med bagepapir.
Tril tommeltottykkepølser af dejen, og skær den i 2½ tykke skiver.
Læg stykkerne på højkant på bagepapiret, der skal være ca. 2 cm afstand mellem hver småkage. De flyder ud når de bages.
Tryk med en gaffel først vandret og derefter lodret et ternet mønster i dejen. Tryk ca. halvt igennem dejen, for ellers kommer der ikke mønster i småkagen.
Bag kagerne i 10 minutter en plade ad gangen.
Holdbarhed og opbevaring:
Småkagerne opbevares i en kagedåse, og kan holde sig i 3-4 ugers tid.
Inspiration:
Denne opskrift er fra Den Blaa Bagebog udgivet af Tørsleffs Husmoder Service.
2 kommentarer:
Bortset fra, at vi ikke har vanilje i vores og også har alm. hvedemel i, så minder de meget om vores kartoffel-stænger :-) En lille rettelse - det er vist æg og sukker, som kommes i melblandingen :-)
Tak Ulla, godt du er vågen, når nu jeg sover i teksten :-) (Det er rettet nu) Bagehilsner fra Mulle
Send en kommentar