fredag den 17. januar 2014

Charlotte Russe med blåbær, appelsin og ananaskirsebær

Lækker cremebombe af en dessert serveret med med blåbær, appelsin og ananaskirsebær

Nu har jeg prøvet at tilberede en Charlotte Russe 2 gange, og det bliver lettere og lettere. Denne gang beklædte jeg skålen med madlavningsfilm/folie, og så var det meget lettere, at sætte kiksene ned i skålen. De glider meget let væk fra hinanden, så folien hjælper.

Desserten ser egentlig lidt kedelig ud, når den ikke er pyntet, men så snart den får lidt pynt på sig, ser den Meget indbydende ud. Er du til kagecreme, så er denne her dessert lige præcis til dig.


Tidsforbrug:
1 times tid plus ca. 1 -1 1/2 times tid til afkøling, og så tager det omkring 10 minutter at pynte kagen.

Sværhedsgrad:
Meget svær

Det skal du bruge til 8-12 personer:
250 g Savoiardi-kiks/Ladyfingers (ca. 16-20 stk)
9 æggeblommer
185 g sukker
1/2 liter sødmælk
1 tsk vanilieessens
10 blade husblas
125 g creme fraise (38 %)
1 1/4 dl piskefløde

Friske bær og/eller flødeskum til pynt

Sådan gør du:
Find en Charlotte form frem eller en skål som kan rumme 2 liter. Det behøver ikke være en form, som kan tåle at komme i ovnen, for denne kage skal ikke bages.

Kiks i formen
Dæk bunden og siderne af formen med madlavningsfilm, så cremen ikke hænger fast i.
Skær kiksene til så de passer til formen i højde og bredden. Det er vigtigt, at kiksene står helt tæt, for ellers siver cremen ud imellem.

Cremen
Pisk æggeblommerne med sukker indtil blandingen er luftig og lys.
Varm mælken med vanillieessensen, indtil der kommer små bobler langs kanten af gryden.
Hæld straks, men langsomt, mælken i æggeblandingen under konstant piskning.
Hæld cremen tilbage i gryden, og varm op under konstant omrøring, indtil konsistensen er tyk. Den må ikke koge.
Udblød husblasen i 5 minutter i koldt vand. Tryk vandet af og smelt husblasen over et varmt vandbad.
Hæld lidt af cremen i den smeltede husblas og rør godt rundt, hæld derefter hele cremen med husblasen sammen med den øvrige varme creme.
Rør godt rundt, så husblasen er rørt godt ud i cremen.
Dæk overfladen af skålen med et låg eller film, og stil cremen på køl.

Flødeskum og creme fraise i cremen
Pisk piskefløden til skum og pisk creme fraisen i, og rør den i den let afkølet creme.
Stil cremen på køl i ca. 1 times tid. Rør i den ca. hvert kvarter, for at se om den er blevet tilstrækkelig stiv.
Cremen skal være tyk men ikke stivnet, når du hælder den ned til kiksene. Hvis cremen er for tynd, så vil kiksene flyde ovenpå, men hvis den er for tyk, så kommer den ikke helt omkring kiksene.
Hæld cremen i formen med kiksene, og stil den tildækket på køl natten over.

Servering
Når kagen skal serveres, lægges fadet over formen, og begge vendes forsigtigt. Det bør være nemt, at fjerne formen, da siderne og bunden er dækket med film.
Træk forsigtigt filmen af kagen.
Pynt kagen med friskebær og/eller flødeskum.

Det kan være svært, at finde velsmagende bær om vinteren, så jeg valgte at pynte med blåbær, appelsin og ananaskirsebær. Jeg skar skrællen af appelsinen, og skar hver båd ud i appelsinfileter.

Tips!
Du kan se flere billeder og tips her: http://mullehuset.blogspot.dk/2013/02/charlotte-russe.html#more

Opbevaring og holdbarhed: 
Kagen skal opbevares på køl, og kan spises op til 3 dage efter at den er tilberedt.

Inspiration: 
Denne opskrift er inspireret af opskriften på Charlotte Russe i "Den store Dessertbog" udgivet af Könemann.


Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage