Lækker cremebombe af en dessert serveret med med blåbær, appelsin og ananaskirsebær
Nu har jeg prøvet at tilberede en Charlotte Russe 2 gange, og det bliver lettere og lettere. Denne gang beklædte jeg skålen med madlavningsfilm/folie, og så var det meget lettere, at sætte kiksene ned i skålen. De glider meget let væk fra hinanden, så folien hjælper.
Desserten ser egentlig lidt kedelig ud, når den ikke er pyntet, men så snart den får lidt pynt på sig, ser den Meget indbydende ud. Er du til kagecreme, så er denne her dessert lige præcis til dig.
Tidsforbrug:
1 times tid plus ca. 1 -1 1/2 times tid til afkøling, og så tager det omkring 10 minutter at pynte kagen.
Sværhedsgrad:
Meget svær
Det skal du bruge til 8-12 personer:
250 g Savoiardi-kiks/Ladyfingers (ca. 16-20 stk)
9 æggeblommer
185 g sukker
1/2 liter sødmælk
1 tsk vanilieessens
10 blade husblas
125 g creme fraise (38 %)
1 1/4 dl piskefløde
Friske bær og/eller flødeskum til pynt
Sådan gør du:
Find en Charlotte form frem eller en skål som kan rumme 2 liter. Det behøver ikke være en form, som kan tåle at komme i ovnen, for denne kage skal ikke bages.
Kiks i formen
Dæk bunden og siderne af formen med madlavningsfilm, så cremen ikke hænger fast i.
Skær kiksene til så de passer til formen i højde og bredden. Det er vigtigt, at kiksene står helt tæt, for ellers siver cremen ud imellem.
Cremen
Pisk æggeblommerne med sukker indtil blandingen er luftig og lys.
Varm mælken med vanillieessensen, indtil der kommer små bobler langs kanten af gryden.
Hæld straks, men langsomt, mælken i æggeblandingen under konstant piskning.
Hæld cremen tilbage i gryden, og varm op under konstant omrøring, indtil konsistensen er tyk. Den må ikke koge.
Udblød husblasen i 5 minutter i koldt vand. Tryk vandet af og smelt husblasen over et varmt vandbad.
Hæld lidt af cremen i den smeltede husblas og rør godt rundt, hæld derefter hele cremen med husblasen sammen med den øvrige varme creme.
Rør godt rundt, så husblasen er rørt godt ud i cremen.
Dæk overfladen af skålen med et låg eller film, og stil cremen på køl.
Flødeskum og creme fraise i cremen
Pisk piskefløden til skum og pisk creme fraisen i, og rør den i den let afkølet creme.
Stil cremen på køl i ca. 1 times tid. Rør i den ca. hvert kvarter, for at se om den er blevet tilstrækkelig stiv.
Cremen skal være tyk men ikke stivnet, når du hælder den ned til kiksene. Hvis cremen er for tynd, så vil kiksene flyde ovenpå, men hvis den er for tyk, så kommer den ikke helt omkring kiksene.
Hæld cremen i formen med kiksene, og stil den tildækket på køl natten over.
Servering
Når kagen skal serveres, lægges fadet over formen, og begge vendes forsigtigt. Det bør være nemt, at fjerne formen, da siderne og bunden er dækket med film.
Træk forsigtigt filmen af kagen.
Pynt kagen med friskebær og/eller flødeskum.
Det kan være svært, at finde velsmagende bær om vinteren, så jeg valgte at pynte med blåbær, appelsin og ananaskirsebær. Jeg skar skrællen af appelsinen, og skar hver båd ud i appelsinfileter.
Tips!
Du kan se flere billeder og tips her: http://mullehuset.blogspot.dk/2013/02/charlotte-russe.html#more
Opbevaring og holdbarhed:
Kagen skal opbevares på køl, og kan spises op til 3 dage efter at den er tilberedt.
Inspiration:
Denne opskrift er inspireret af opskriften på Charlotte Russe i "Den store Dessertbog" udgivet af Könemann.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Æblemarmelade med varmende krydderier som frisk ingefær og kanel. Da jeg efterhånden havde et mindre lager af æbler, og forudså at min f...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Klassiske pandekager - lige til at bage en sommerdag med regnvejr. Min mor serverede én gang, da jeg var barn, gule ærter i 3 dage. Vi 4 ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
En dejlig luftig roulade med nougatmousse Du kan meget let peppe udseendet på dine roulader op, ved at give dem et mønster i kagedejen. ...
-
Italiensk citrontærte med dejligt cremet fyld og skøn syrlig smag. Den mest kendte citrontærte, er sandsynligvis den med marengs, men den ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar