onsdag den 22. januar 2014

Cremet blommetærte med kanel

Cremet blommetærte med kanel

Da jeg for nogle dage siden bagte en madtærte med løg og hvidløg, så var jeg meget glad for fyldets konsistens. Jeg tænkte, at en frugttærte måske også ville være lækker, hvis den blev bagt med cremet fyld.

Ganske rigtigt! Denne tærte er dejlig cremet, og blommerne er stadig lidt syrlige i smagen, så tærten er ikke for sød. Jeg havde tærten med på arbejdet, og en af mine kollegaer synes, at blommerne var for syrlige, men jeg var selv meget glad for både smag og konsistens. Hvis du har en sød tand, så kan du overveje, at vende blommerne i sukker og lade dem trække lidt, inden du kommer dem i tærten.


Tidsforbrug: 
I alt omkring 1 time og 30 minutter.
10 minutters tilberedningstid på mørdejen, som skal på køl i 30 minutter og bage i ca. 15-20 minutter.
10 minutter på fyldet, som skal bages i ca. 30 minutter.

Mørdej:
250 g hvedemel
125 g smør
2 spsk flormelis
1 æggeblomme
3-4 spsk iskoldt vand

Tærtefyld: 
3 æggeblommer
125 g sukker
50 g smeltet smør
1½ dl græsk yoghurt
2 tsk kanel
1 tsk vaniliesukker
2 spsk citronsaft
½ tsk stødt ingefær
2 spsk. hvedemel
Ca. 400 g halveret stenfri blommer (jeg brugte nogle optøet fra fryseren)

Bageform: 
Denne tærte er bagt i en form på 25 cm. (formen skal ikke smørres).

Start med mørdejen:
Hæld hvedemelet i en skål.
Skær det kolde smør i tern og hæld det ned til melet.
Tilsæt flormelis.
Med fingerspidserne trykker du smørret ud i mel og flormelis, til det alt sammen er en grynet usammenhængende dej.
Hæld æggeblommen ned i og nu samler du dejen uden at ælte for meget.
Tilsæt 3-4 spsk iskoldt vand indtil dejen hænger godt sammen.
Pak dejen ind i film og stil den i køleskabet i 30 minutters tid. Dejen er lettere at arbejde med kold.

Bag mørdejen: 
Tænd ovnen på 180 grader almindelig under-over-varme.
Rul mørdejen ud (eventuelt på et stykke bagepapir eller et bageunderlag) til den passer til din bageform inkl. op ad kanterne.
Læg dejen i formen (hvis du har rullet den ud på bagepapir/-underlag.så vender du det om over bageformen, og trækker det af dejen).
Mørdejen må gerne gå lidt op over formes kant, for den trækker sig lidt sammen, når den bages.
Stik i bunden af dejen med en gaffel.
Bag mørdejsbunden i ovnen i 15 minutter til den er tør.

Sådan gør du med fyldet: 
Hæld alle ingredienserne til fyldet sammen i en skål og pisk det sammen med et piskeris.
Når bunden har bagt i 15 minutter, så hælder du fyldet over den varme bund, og lægger blommerne ned i fyldet.
Stil tærten tilbage i ovnen igen og bag tærten færdig i ca. 30 minutter til fyldet er fast.

Opbevaring og holdbarhed: 
Denne tærte kan serveres både kold og lunt nybagt.
Hvis den ikke servers nybagt, så stil den i køleskabet til den skal serveres.
Tærten holder sig fint i op til 2-3 dage i køleskabet.

Inspiration (c) Mullehuset.dk 
Jeg har jeg selv fundet på denne opskrift, og fyldets indhold er blandt inspireret af en opskrift på jordbærtærte, som jeg så på Familie Journalens hjemmeside. (http://www.familiejournal.dk/Mad/Bagvark/2011/07/30-Jordbaertaerte.aspx).

2 kommentarer:

Christel Jensen sagde ...

Tror du jeg kan bruge creme fraiche 38% i stedet for græsk youghurt? ☺

Mulle sagde ...

Hej Christel, jeg beklager mit manglende svar. Fik du prøvet opskriften med Creme Fraiche 38 % - for det tror jeg sagens, kan lade sig gøre?
Bagehilsner fra Mulle

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage