Boller bagt med hvedekerner, rosiner og kokos.
Bollerne er fyldige, og på trods af rosinerne er de slet ikke for sødlige. Kokosmelet tilføjer ekstra smag og mere at tygge på.
Nogle gode mættende boller til morgenmad eller et mellemmåltid.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
30 minutters tilberedningstid, 1 time + ½ times hævetid og ca. 18 minutters bagetid.
Det skal du bruge til 24 boller:
200 g knækkede hvedekerner
3 dl lunken vand
3 dl mælk (jeg brugte minimælk)
½ pk / 25 g gær
75 g kokosmel
100 g rosiner
1 tsk salt
300 g grahamsmel
500 g hvedemel
Hvedemel til bordet
Mælk til pensling
Sådan gør du:
Kog de knækkede hvedekerner i rigeligt vand i 2-3 minutter. Hæld vandet fra og lad dem køle af.
Hæld mælk og lunken vand i en skål, og rør gæren ud i.
Rør kokosmel, rosiner (hak dem groft med en stor køkkenkniv, før du hælder dem i dejen), salt, grahamsmel og hvedemelet i.
Drys lidt hvedemel på bordet og ælt dejen sammen. Dejen er klisteret.
Læg dejen i en skål til hævning med et viskestykke over.
Dejen skal hæve 1 time ved stuetemperatur.
Efter 1. hævning
Hæld dejen ud på et meldrysset bord.
Du skal ikke ælte dejen, men blot rulle den til en pølse, som du skærer i 24 skiver.
Rul dejstykkerne til boller, og læg dem tæt sammen på én bageplade med bagepapir.
Hvis du ikke vil have bollerne bages sammen til brydeboller, så læg 12 på 2 bageplader, og bag bollerne ved 180 grader varmluft.
Læg viskestykke over bollerne og lad dem hæve anden gang i 30 minutter.
Efter 2. hævning
Tænd ovnen på 200 grader.
Pensel bollerne med rigeligt mælk, og bag dem i 15-18 minutter til de er let gyldne og lyder let hule, når du banker forsigtigt på dem.
Holdbarhed og opbevaring:
Når bollerne er helt afkølet, skal de opbevares ved stuetemperatur i en lukket beholder. De er fryseegnet. Bollerne smager bedst samme dag, eller dagen efter at de er bagt.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Denne opskrift har jeg selv fundet på.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
En mazarinkage med bid og god smag af marcipan. En lækkerbisken. Jeg er ikke udpræget begejstret for mazarinkage, men mine kollegaer Henri...
-
Citron-vanilje-lagkagebunde med vaniljecreme, nougatskum og ferskner. Jeg bagte lagkagen til min mo...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
I lang tid har jeg tænkt på, om kvark kan bruges i cheese cake i stedet for flødeost. Svaret er ja. Så absolut ja. I weekenden tilberedte...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Italiensk citrontærte med dejligt cremet fyld og skøn syrlig smag. Den mest kendte citrontærte, er sandsynligvis den med marengs, men den ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar