onsdag den 15. januar 2014

Hjemmelavet mysli

Sprød og knasende mysli med masser af fiber.

Jeg synes, at det smager lækkert med græsk yoghurt, ahorn sirup og hjemmelavet mysli. Det er som regel noget af det som afgør, hvilken brunchmenu jeg vælger, når jeg er på cafe.

Da veninderne en dag var til brunch her hjemme, så fik jeg den ide, at servere koldskål med hjemmelavet mysli. Og som en glædelig overraskelse, viste det sig, at være utroligt let at lave mysli.

Mysli kan også være lækkert på f.eks. hyldebærsuppe, og hvis du undlader honning, så vil det også være skønt til grønsagssupper.



Sværhedsgrad: 
Meget let.

Tidsforbrug: 
5-10 minutters tilberedningstid og 20 minutter i ovnen.

Det skal du bruge til ca 1½ liter: 
5 skiver rugbrød (gerne fuldkorn)
½ dl solsikkerkerner
½ dl græskar
1/4 dl sesamfrø
½ dl valnødder
½ dl mandler
½ dl smagsneutral olie f.eks. rapsolie
1 dl havregryn
3/4 dl flydende honning (ahorn eller akacie)

Du kan selvfølgelig udskifte nødderne eller frøene med andre typer, alt efter hvad du kan lide.

Sådan gør du: 
Tænd ovnen på 170 grader almindelig under-over-varme.
Læg bagepapir på en bradepande.
Smuldre eller hak rugbrødet meget fint i bittesmå tern.
Hak de store nødder groft.
Hæld alle ingredienserne i en stor skål og rør det godt sammen.
Fordel det på bagepapiret og sæt det i ovnen.
2-3 gange skal du rører i det.
Lad myslien køle helt af, og hæld den så på glas eller i bøtter.

Hvis du har lyst, så kan du give myslien mere smag ved f.eks. at tilføje chokoladestykker, revet kokosflager eller kokosmel, tørret frugt f.eks. rosiner eller tranebær. Kun fantasien sætter grænser.

Holdbarhed og opbevaring: 
I en lufttæt beholder ved stuetemperatur kan myslien holde sig i op til 2-3 ugers tid.

Inspiration (c) Mullehuset.dk
Jeg har selv fundet på denne opskrift - der findes et utal af opskrifter på mysli på nettet, og det er bare om at lade sig inspirere.



2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hvor mange min skaldet ha ?

Mulle sagde ...

Hej, det skal have ca 20 minutter.

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage