Bløde kærnemælksboller drysset med mel
Det smager så dejligt med en nybagt bolle. Jeg er især vild med boller og brød, som er bagt med f.eks. ymer, yoghurt, creme fraise... og som her med kærnemælk. Brødet bliver ligesom mere saftigt.
De hersens kærnemælksboller er ikke lige just sunde, for de er bagt på hvedemel og med både smør, honning og ja... kærnemælk. meeeen de smager nu altså skønt og er dejlige bløde. Helt klart en gentagelse værdig.
Og hvis du vil have det lidt sundere, så kan du som tommelfingerregel altid erstatte 1/3-del af hvedemelet med en grovere meltype f.eks. grahamsmel.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
20 minutters tilberedningstid, 45+30 minutters hævetid og 15-20 minutters bagetid.
Det skal du bruge til 10 boller:
25 g / ½ pk gær
2½ dl kærnemælk
1 spsk honning
350-400 g hvedemel
1 tsk groft salt
50 blødt smør
Sådan gør du:
Lun kærnemælken i en gryde eller mikroovnen. Rør i den jævnligt, så den ikke skiller.
Smuldre gæren og rør den ud i den lune kærnemælk.
Tilsæt honning og salt
Rør omkring 3/4-del af hvedemelet i.
Rør smørret i (hvis smørret er for hårdt, så lun det over et vandbad eller i mikroovnen).
Rør/ælt resten af hvedemelet i indtil dejen er glat og smidig. Den må ikke være fast og tør.
Læg et viskestykke over skålen med dejen, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 45 minutter til dobbelt størrelse.
Når dejen har hævet første gang, så hælder du den ud på et let meldrysset bord.
Dejen skal som sådan ikke æltes igen, bare deles i 10 lige store stykker, som du former til boller.
Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, og læg viskestykket over, så det kan hæve 2. gang i 30 minutters tid.
Tænd ovnen på 225 grader almindelig under/over-varme.
Drys mel på bollerne og bag dem i 15-20 minutter til de er let gyldne og lyder hule når du let banker dem i bunden.
Bollerne skal afkøles på en rist.
Holdbarhed og opbevaring:
Når bollerne er helt afkølet, så skal de opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Bollerne smager allerbedst samme dag som de er bagt.
Inspiration:
Denne opskrift er inspireret af en opskrift fra Gyldendals Bagebog på kærnemælksboller.
Jeg har også bagt kærnemælksboller med kardemomme i muffinsforme. Hvis du vil se den opskrift, så kig her: http://mullehuset.blogspot.dk/2014/02/krnemlksboller-bagt-i-muffinsforme.html
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Citron-vanilje-lagkagebunde med vaniljecreme, nougatskum og ferskner. Jeg bagte lagkagen til min mo...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
En mazarinkage med bid og god smag af marcipan. En lækkerbisken. Jeg er ikke udpræget begejstret for mazarinkage, men mine kollegaer Henri...
-
Hvedebolledej med vaniljecreme og chokoladeglasur Da vi skulle holde den årlige fastelavnsfest for venner og familie, var min kæreste og j...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Et brød tilberedt på få minutter men med helt igennem fantastisk smag Min kæreste har tigget og bedt mig om, at bage et stenalderbrød, for...
-
Italiensk citrontærte med dejligt cremet fyld og skøn syrlig smag. Den mest kendte citrontærte, er sandsynligvis den med marengs, men den ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar