En luftig, sur og samtidig sød citronmousse
Denne citronmousse brugte jeg i en citronkage, men du kan også bruge den i en lagkage. Den er dejlig luftig og samtidig både sur og sød. Opskriften passer til ét lag i en springform på 25-27 cm.
Du kan også servere en citronmousse som dessert, for eksempel i nogle dessertskåle eller glas, og pynte den med frisk frugt.
Her kan du se, hvordan jeg brugte citronmoussen:
http://mullehuset.blogspot.dk/2014/06/citronkage-med-citronmousse.html
Til inspiration, har jeg blandt andet tilberedt disse lagkager med citronfyld:
http://mullehuset.blogspot.dk/2013/11/frisk-citronlagkage-med-blabrmousse.html
http://mullehuset.blogspot.dk/2013/09/lagkage-med-karamelmidte-mild.html
Tidsforbrug:
15-20 minutters tilberedningstid.
Sværhedsgrad:
Let.
Citronmousse:
3 dl piskefløde
1 spsk revet citronskal
4-5 tsk citronsaft
½ dl flormelis
2 blade husblas
Sådan gør du med citronmoussen:
Pisk piskefløden til flødeskum.
Rør citronskal, saft og flormelis i.
Udblød husblassen i koldt vand i 5-10 minutter.
Kram vandet fra husblassen og smelt den over et vandbad.
Rør 1 spsk mousse i den smeltede husblas ad gangen, fortsæt indtil husblassen er afkølet til stuetemperatur, så rører du alt sammen.
Stil moussen på køl indtil den skal bruges.
Holdbarhed og opbevaring:
1-3 dages tid i køleskabet.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Citron-vanilje-lagkagebunde med vaniljecreme, nougatskum og ferskner. Jeg bagte lagkagen til min mo...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Hvedebolledej med vaniljecreme og chokoladeglasur Da vi skulle holde den årlige fastelavnsfest for venner og familie, var min kæreste og j...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
En mazarinkage med bid og god smag af marcipan. En lækkerbisken. Jeg er ikke udpræget begejstret for mazarinkage, men mine kollegaer Henri...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Et brød tilberedt på få minutter men med helt igennem fantastisk smag Min kæreste har tigget og bedt mig om, at bage et stenalderbrød, for...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar