fredag den 6. juni 2014

Marmeladesnegle

Brødsnegle med jordbærmarmelade

Hvis du skal bruge lidt sødt og lækkert til eftermiddagskaffen, en børnefødselsdag eller morgenbordet, så passer disse marmeladesnegle godt ind. Jeg bagte dem med jordbærmarmelade, men du kan selvfølge bruge hvilken som helst marmelade.

Sneglene kan piftes op med glasur - f.eks. lyserød glasur hvis du bager dem med en rød marmelade - og eventuelt med krymmel, chokoladeknapper eller vingummier.



Tilberedningstid: 
20 minutter på dejen, 30 minutters hævning, 10 minutters tid på forme til snegle, og igen 30 minutters hævning. Bages i 18-20 minutter.

Sværhedsgrad: 
Let-middel.

Det skal du bruge til 18-20 snegle: 
50 g gær
2 dl mælk
50 g sukker
1 æg
100 g grahamsmel (kan erstattes med hvedemel)
300 g hvedemel
100 smør, stuetemperatur (margarine eller et blandingsprodukt kan også bruges)
5-7 spsk marmelade

Mel til bordet.

Bages på:
Sneglene bages på 2 bradepander med bagepapir.

Sådan gør du: 
Smuldre gæren i en skål.
Lun mælken i mikroovnen eller i en gryde, hæld den ned til gæren, og rør gæren ud.
Rør sukker, æg og melet i.
Ælt smørret i - hvis det er koldt, så lun det i mikroovnen eller over et vandbad.
Dejen skal være fast og glat.
Læg et viskestykke over skålen med dejen, og lad den hæve 1. gang i 30 minutter.

Drys mel på bordet, og ælt dejen let igennem.
Rul dejen ud i en rektangel på 50x30 cm.
Smør marmeladen på.
Rul dejen til en pølse på den lange side (så pølsen er 50 cm. lang).
Skær pølsen i skiver på ca. 2 cm.
Det bliver lidt noget snask, og marmeladen løber lidt ud.
Læg skiverne på bagepladerne med bagepapir.
Læg et viskestykke over sneglene, og lad dem hæve 2. gang i 30 minutters tid.

Tænd for ovnen på 200 grader varmluft.
Bag sneglene i 18-20 minutters tid til de er gyldne.
Lad sneglene køle af på bagepladerne.

Holdbarhed og opbevaring: 
Når sneglene er afkølet, skal de opbevares ved stuetemperatur i en lukket beholder. De smager allerbedst samme dag, som de er bagt.

Inspiration: 
Denne opskrift er inspireret af en opskrift fra Amos Den store Bagebog 2. Dejen kan desuden også bruges til boller og horn.

Dejen rulles ud og smørres med marmelade
Dejen rulles til en pølse, som skæres i skiver, som lægges på bradepanden.
Så er der marmeladesnegle. 

Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage