Foccaciabrød minder lidt om en pizza. Det er oprindelig fra Italien, og er et flad brød med olivenolie og diverse krydderier på toppen - nogen gange også med øvrige ingredienser f.eks. grønsager.
Foccacia kan spises som tilbehør til middagsmad som f.eks. flutes, men det kan også udgøre det for et godt frokostmåltid.
Jeg synes især, at et godt foccaciabrød som f.eks. dette med tomat, flagesalt og frisk rosmarin egner sig rigtig godt som tilbehør til en grillaften.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
30 minutters tilberedningstid og 30+45+30 minutters hævetid og 20 minutters bagetid.
Det skal du bruge til 1 brød på størrelse med en bradepande:
25 g gær
3 dl lunken vand
200 g durum mel
½ tsk sukker
1½ tsk salt
250 g hvedemel
1 spsk olivenolie til skålen
Fyld:
3-4 spsk olivenolie
200 g cherrytomater
Stilke af frisk rosmarin (ca. 4 spsk)
2 spsk flagesalt
Sådan gør du:
Rør gæren ud i vandet og rør durummelet i sammen med sukker og salt.
Lad dejen hæve tildækket i 30 minutters tid (dejen småbobler).
Rør/ælt hvedemelet i dejen.
Dejen må gerne være lidt klisteret.
Smør skålen med olivenolie og læg dejen i skålen.
Læg et viskestykke over skålen, og lad dejen hæve i 45 minutter ved stuetemperatur.
Rul dejen ud på et stykke bagepapir.
Læg (træk) bagepapiret på din bradepande.
Læg et viskestykke over og lad dejen hæve i 30 minutter.
Tænd ovnen på 225 grader almindelig under/over-varme.
Smør 3-4 spsk olivenolive over dejen med dine hænder.
Tryk dine fingerspidser ned i dejen, så du får nogle fordybninger.
Skær cherrytomaterne over, og læg halve tomater i nogle af fordybningerne.
I de øvrige fordybninger lægger du frisk rosmarin.
Slut af med at drysse flagesalt over.
Bag brødet i midten af ovnen i 20-25 minutter til brødet er gyldent.
Holdbarhed og opbevaring:
Brødet kan spises lunt og afkølet. Det smager allerbedst samme dag, som det er bagt.
Inspiration:
Du kan bage foccaciabrød på ren hvedemel, men du kan også bruge flere meltyper som her f.eks. med durummel. Der findes mange opskrifter på foccacia, og denne her er blot en af mange. Efter at have læst nogle få opskrifter på foccacia, fandt jeg på denne. Det er kun din fantasi, som sætter grænser for fyldet.
Før brødet bages. |
Brødet nybagt lige fra ovnen |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar