Rabarbertrifli med flødeskum, jordbær og markroner
Hvis du har en god potion rabarbergrød i køleskabet, så det var ingen sag, at tilberede en hurtig rabarbertrifli som en sommerdessert.
Jeg valgte at servere desserten i høje glas, men du kan naturligvis også bruge en stor skål.
Hvis du skal på udflugt, så kan du bruge marmeladeglas med låg - og er du helt overskudsagtig, så bind en lille sløjfe om. Det ser flot ud og er praktisk, at have med i køletasken.
Tidsforbrug:
Du skal tilberede rabarbergrøden, og den skal være afkølet. Gør det eventuelt dagen før. Det tager ca. 15-30 minutters tid, og du finder opskriften her: http://mullehuset.blogspot.dk/2014/06/rabarbergrd-med-vanilje.html
Det tager ca. 15 minutter at tilberede triflien.
Det skal du bruge til 4 potioner:
Ca. 300 g rabarbergrød
3 dl piskefløde
16 markroner
10-14 jordbær
4 glas
Sådan gør du:
Pisk piskefløden til flødeskum.
Skær omkring 8-10 jordbær i skiver.
Start med at lægge 1-3 markroner i bunden af hvert glas.
Læg nogle spsk. rabarbergrød over og nogle jordbærskiver.
Læg nogle spsk. flødeskum og gentag med markroner, rabarber, jordbær og flødeskum.
Læg et helt jordbær på toppen af flødeskummen, og stil desserten på køl til den skal serveres.
Holdbarhed og opbevaring:
Desserten skal helst spises samme dag, som den tilberedes. Hvis den står for længe, så bliver makronerne opblødte og flødeskummen kan blive sur.
Inspiration:
Du kan tilberede trifli på utrolig mange måder, kun fantasien sætter grænser, er er nogle forslag til inspiration:
Rabarber, appelsin og jordbær.
Rabarbergrød med krydderier som f.eks. ingefær, chili osv.
Drys eventuelt med lakridspulver.
Rør flødeskummen med f.eks. ahornsirup, hvis det skal være sødere.
Brug mysli i stedet for makroner eller hjemmelavet rugbrødscroutoner.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
En mazarinkage med bid og god smag af marcipan. En lækkerbisken. Jeg er ikke udpræget begejstret for mazarinkage, men mine kollegaer Henri...
-
Citron-vanilje-lagkagebunde med vaniljecreme, nougatskum og ferskner. Jeg bagte lagkagen til min mo...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
I lang tid har jeg tænkt på, om kvark kan bruges i cheese cake i stedet for flødeost. Svaret er ja. Så absolut ja. I weekenden tilberedte...
-
Italiensk citrontærte med dejligt cremet fyld og skøn syrlig smag. Den mest kendte citrontærte, er sandsynligvis den med marengs, men den ...
-
En luftig, sur-sød citronkage - Meyers opskrift på en citronmåne. Da jeg bagte gaffelsmåkager på kartoffelmel var jeg meget positivt over...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar