Rabarbertrifli med flødeskum, jordbær og markroner
Hvis du har en god potion rabarbergrød i køleskabet, så det var ingen sag, at tilberede en hurtig rabarbertrifli som en sommerdessert.
Jeg valgte at servere desserten i høje glas, men du kan naturligvis også bruge en stor skål.
Hvis du skal på udflugt, så kan du bruge marmeladeglas med låg - og er du helt overskudsagtig, så bind en lille sløjfe om. Det ser flot ud og er praktisk, at have med i køletasken.
Tidsforbrug:
Du skal tilberede rabarbergrøden, og den skal være afkølet. Gør det eventuelt dagen før. Det tager ca. 15-30 minutters tid, og du finder opskriften her: http://mullehuset.blogspot.dk/2014/06/rabarbergrd-med-vanilje.html
Det tager ca. 15 minutter at tilberede triflien.
Det skal du bruge til 4 potioner:
Ca. 300 g rabarbergrød
3 dl piskefløde
16 markroner
10-14 jordbær
4 glas
Sådan gør du:
Pisk piskefløden til flødeskum.
Skær omkring 8-10 jordbær i skiver.
Start med at lægge 1-3 markroner i bunden af hvert glas.
Læg nogle spsk. rabarbergrød over og nogle jordbærskiver.
Læg nogle spsk. flødeskum og gentag med markroner, rabarber, jordbær og flødeskum.
Læg et helt jordbær på toppen af flødeskummen, og stil desserten på køl til den skal serveres.
Holdbarhed og opbevaring:
Desserten skal helst spises samme dag, som den tilberedes. Hvis den står for længe, så bliver makronerne opblødte og flødeskummen kan blive sur.
Inspiration:
Du kan tilberede trifli på utrolig mange måder, kun fantasien sætter grænser, er er nogle forslag til inspiration:
Rabarber, appelsin og jordbær.
Rabarbergrød med krydderier som f.eks. ingefær, chili osv.
Drys eventuelt med lakridspulver.
Rør flødeskummen med f.eks. ahornsirup, hvis det skal være sødere.
Brug mysli i stedet for makroner eller hjemmelavet rugbrødscroutoner.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
En høj æblekage med mandler - og hvis du vil, med rosiner. Efter min mening så skal der rosiner i denne kage, men jeg blev nedstemt af s...
-
Æblemarmelade med varmende krydderier som frisk ingefær og kanel. Da jeg efterhånden havde et mindre lager af æbler, og forudså at min f...
-
Klassiske pandekager - lige til at bage en sommerdag med regnvejr. Min mor serverede én gang, da jeg var barn, gule ærter i 3 dage. Vi 4 ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar