søndag den 8. juni 2014

Brownie med jordbærmousse og rabarbergele

En flot kage med brownie bund, jordbærmousse og rabarbergele på toppen.

Til min nevø, Mads', fødselsdag bagte jeg denne kage. Han ville nemlig gerne have en kage med noget mousse, og jeg havde noget rabarbersaft i overskud, som lige passede til gelen.

Det er utrolig lækkert med den luftige mousse oven på den tunge brownie, og gelen giver et fint pift af rabarber. Hvis du ikke er til gele, eller ikke lige ligger inde med rabarbersaft, så kan du bruge jordbærsaft, eller pynte kagen med friske jordbær eller frysetørret jordbær. Hvis du vil have kagen skal være mere syrlig, så kan du bruge hindbær i stedet for jordbær.



Tidsforbrug: 
20 minutter på at tilberede brownien, som skal bages i 30-35 minutter.
15-20 minutter på moussen, og så skal kagen på køl til næste dag (alternativt ca. 4-6 timer).
15-20 minutters tilberedningstid på gelen.

Sværhedsgrad: 
Svær

Det skal du bruge til 1 kage: 
175 g smør
250 g sukker
50 g bage kakaopulver
½ dl sirup
1/4 tsk salt
3 æg
125 hvedemel

Bages og tilberedes i: 
Springform på 25-27 cm. med bagepapir i bunden og smurt på siderne.

Sådan gør du med brownien: 
Skær smørret i tern og hæld det i en skål. Stil det til side, så det kan blive lidt blødt og lettere at arbejde med. Imens kan du f.eks. finde de øvrige ingredienser frem.
Tænd ovnen på 175 grader.
Læg bagepapir i din form - det må gerne gå op ad formens kant.

Pisk smørret og sukkeret cremet.
Pisk kakaopulveret, sirup og salt i.
Pisk et æg i ad gangen.
Med en grydeske vender/rør du forsigtig melet i dejen - du må ikke røre for længe eller for hårdt.
Hæld dejen i formen og glat den ud med dejskraberen til den er jævnt fordelt i formen.

Kagen må ikke bages for længe
Bag kagen i 30-35 minutter.
Kig til kagen efter 25-30 minutter er gået. Hvis dejen virker blævret, så skal den have 5 minutter mere, men virker den fast, og hænger der lidt kage på, når du stikker i den, så har den fået lige tilpas. Du må ikke give den for længe, for så får du ikke den lidt klæg tunge konsistens.
Lad kagen køle af i formen.

Det skal du bruge til jordbærmoussen:
300 g frosne jordbær
120 g sukker
1 tsk citronsaft
4 dl piskefløde
6 blade husblas

Sådan gør du med jordbærmoussen:
I en gryde koger du de frosne jordbær og sukker sammen i nogle minutter.
Blend jordbærene ud til pure, og stil det til side.
Læg husblasen i blød i 5-10 minutter, knug vandet fra og rør det i jordbærpuren, og stil det i køleskabet.
Pisk piskefløden til flødeskum.
Rør flødeskummen i puren (det er ok, hvis den er lun). Rør lidt i ad gangen.
Det kan se lidt flydende ud, men rolig, det stivner fint i nattens løb.
Tag brownien ud af springformen, vask den og læg kagen tilbage igen.
Hæld moussen over brownien og stil kagen på køl.
I stedet for springformen kan du også bruge en kagering med kantfolie på siden.

Det skal du bruge til rabarbergelen: 
4 blade husblas
1 dl kog vand
2 dl rabarbersaft, stuetemperatur (du kan også bruge jordbærsaft)

Sådan gør du med rabarbergelen: 
Læg husblassen i blød i 5-10 minutter.
Knug vandet fra og rør den ud i det kogende vand.
Rør det i rabarbersaften.
Hæld forsigtigt gelen over moussen. Brug en spiseske og hæld en spiseske ad gangen over moussen, start fra kagens midte og ud. Hvis du bare hælder over moussen, kan du risikerer at der kommer dråber ned i den.
Stil kagen tilbage i køleskabet.
Gelen stivner i løbet af 1-2 timers tid.

Tag kagen ud af køleskabet 15-30 minutter før servering.
Inden kagen serveres fjerner du springformens sider og bund, og løfter kagen forsigtigt over på dit serveringsfad. Skær langs kantens sider, så moussen og gelen har sluppet siden, før du fjerner kanten.

Holdbarhed og opbevaring: 
Kagen kan holde sig i 3 dage i køleskabet.

Inspiration (c) Mullehuset.dk 
Denne kage har jeg selv fundet på, dog er brownie-opskriften en mullefikation fra bogen A piece of cake.
Du kan også tilberede denne kage uden brownien og bruge en købt lagkage bund i stedet for.



Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage