lørdag den 7. juni 2014

Koldhævet morgenboller med solsikkekerner

Koldhævet boller bagt med hvede-, grahamsmel og solsikkekerner

Jeg har tidligere bagt disse boller med sesam. Her er en variant af opskriften, hvor jeg bare har givet dejen 1 dl. solsikkekerner og drysset  solsikkekerner ovenpå.

Det gode ved opskriften er, at dejen tilberedes aften før, og her formes bollerne også. Så det eneste der skal til næste morgen, er at tage fadet ud af køleskabet og bage dem. Meget meget let. Og smagen er skøn og saftig.



Hvis du vil se opskriften med sesam, så kig her: http://mullehuset.blogspot.dk/2012/07/morgenboller-med-sesam.html

Tidsforbrug: 
20 minutters tilberedningstid, hæver i køleskabet minimum 8 timer og gerne til næste dag. Bages i 20 minutter.

Sværhedsgrad: 
Let.

Det skal du bruge til ca. 8 stk. 
25 g. gær
2 dl mælk
2 tsk salt
2 spsk rapsolie
3/4 dl creme fraiche
1 dl solsikkekerner
1 dl grahamsmel
4-5 dl hvedemel
1 æg til pensling
Ca 1 dl solsikkekerner drysses over

Bages på: 
Et ovnfast fad (25x35 cm) på halv størrelse med en bradepande med bagepapir. Tjek at fadet kan være på din hylde i køleskabet.

Sådan gør du: 
Rør gæren ud i mælken.
Tilsæt salt, olie og creme fraiche og rør rundt med en grydeske.
Tilsæt solsikkekerner.
Tilsæt melet lidt ad gangen, start med grahamsmel og slut med hvedemel.
Dejen skal være klisterede, og den skal hænge fast på hænderne.
Form 8 boller (hav godt med mel på hænderne), og sæt dem på bageplade/fadet med bagepapir.
Når bollerne hæver, så står de tæt sammen, og er næsten som et brydebrød.
Sæt dem med ca. 1-2 cm mellemrum, hvis du vil have brydebrød (hvor siderne er bløde uden skorpe, fordi bollerne bages op ad hinanden, og skal brydes fra hinanden).
Læg et viskestykke eller madlavningsfilm over.
Ryd en hylde i køleskabet, og sæt dem der natten over.

Næste morgen:
Tænd ovnen på 225 g.
Pensel bollerne med æg.
Drys solsikkekerner på og bag dem i 20 minutter midt i ovnen.

Holdbarhed og opbevaring: 
Bollerne er allerbedst samme dag, som de er bagt, men kan også gå dagen efter f.eks. kan de ristes på brødristeren.

Inspiration (c) Mullehuset.dk 
Denne opskrift har jeg selv fundet på en aften, da jeg ville bage boller og blot tog lidt af hvert fra køleskabet. Hvis du ikke har creme fraise, så kan du helt sikkert også bruge yoghurt. Hvis du prøver opskriften med mælk eller vand i stedet for creme fraise, så send mig meget gerne en kommentar om resultatet.

Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage