Koldhævet boller bagt med hvede-, grahamsmel og solsikkekerner
Jeg har tidligere bagt disse boller med sesam. Her er en variant af opskriften, hvor jeg bare har givet dejen 1 dl. solsikkekerner og drysset solsikkekerner ovenpå.
Det gode ved opskriften er, at dejen tilberedes aften før, og her formes bollerne også. Så det eneste der skal til næste morgen, er at tage fadet ud af køleskabet og bage dem. Meget meget let. Og smagen er skøn og saftig.
Hvis du vil se opskriften med sesam, så kig her: http://mullehuset.blogspot.dk/2012/07/morgenboller-med-sesam.html
Tidsforbrug:
20 minutters tilberedningstid, hæver i køleskabet minimum 8 timer og gerne til næste dag. Bages i 20 minutter.
Sværhedsgrad:
Let.
Det skal du bruge til ca. 8 stk.
25 g. gær
2 dl mælk
2 tsk salt
2 spsk rapsolie
3/4 dl creme fraiche
1 dl solsikkekerner
1 dl grahamsmel
4-5 dl hvedemel
1 æg til pensling
Ca 1 dl solsikkekerner drysses over
Bages på:
Et ovnfast fad (25x35 cm) på halv størrelse med en bradepande med bagepapir. Tjek at fadet kan være på din hylde i køleskabet.
Sådan gør du:
Rør gæren ud i mælken.
Tilsæt salt, olie og creme fraiche og rør rundt med en grydeske.
Tilsæt solsikkekerner.
Tilsæt melet lidt ad gangen, start med grahamsmel og slut med hvedemel.
Dejen skal være klisterede, og den skal hænge fast på hænderne.
Form 8 boller (hav godt med mel på hænderne), og sæt dem på bageplade/fadet med bagepapir.
Når bollerne hæver, så står de tæt sammen, og er næsten som et brydebrød.
Sæt dem med ca. 1-2 cm mellemrum, hvis du vil have brydebrød (hvor siderne er bløde uden skorpe, fordi bollerne bages op ad hinanden, og skal brydes fra hinanden).
Læg et viskestykke eller madlavningsfilm over.
Ryd en hylde i køleskabet, og sæt dem der natten over.
Næste morgen:
Tænd ovnen på 225 g.
Pensel bollerne med æg.
Drys solsikkekerner på og bag dem i 20 minutter midt i ovnen.
Holdbarhed og opbevaring:
Bollerne er allerbedst samme dag, som de er bagt, men kan også gå dagen efter f.eks. kan de ristes på brødristeren.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Denne opskrift har jeg selv fundet på en aften, da jeg ville bage boller og blot tog lidt af hvert fra køleskabet. Hvis du ikke har creme fraise, så kan du helt sikkert også bruge yoghurt. Hvis du prøver opskriften med mælk eller vand i stedet for creme fraise, så send mig meget gerne en kommentar om resultatet.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Sød kransekage med frisk smag af citron og hindbær. Tør du udfordre traditionerne, og bage en kransekage med citron og hindbær til Nytårs...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Brød? Jeg er i tvivl om, hvordan det brød skal beskrives. Det er nemlig en blanding mellem kage og brød. For det er ikke et ganske alm...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Sød kransekage med frisk appelsinsmag, chokoladefyld og chokoladeglasur Der er jo selvfølgelig den traditionelle kransekage, og så er der ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar