Koldhævet boller bagt med hvede-, grahamsmel og solsikkekerner
Jeg har tidligere bagt disse boller med sesam. Her er en variant af opskriften, hvor jeg bare har givet dejen 1 dl. solsikkekerner og drysset solsikkekerner ovenpå.
Det gode ved opskriften er, at dejen tilberedes aften før, og her formes bollerne også. Så det eneste der skal til næste morgen, er at tage fadet ud af køleskabet og bage dem. Meget meget let. Og smagen er skøn og saftig.
Hvis du vil se opskriften med sesam, så kig her: http://mullehuset.blogspot.dk/2012/07/morgenboller-med-sesam.html
Tidsforbrug:
20 minutters tilberedningstid, hæver i køleskabet minimum 8 timer og gerne til næste dag. Bages i 20 minutter.
Sværhedsgrad:
Let.
Det skal du bruge til ca. 8 stk.
25 g. gær
2 dl mælk
2 tsk salt
2 spsk rapsolie
3/4 dl creme fraiche
1 dl solsikkekerner
1 dl grahamsmel
4-5 dl hvedemel
1 æg til pensling
Ca 1 dl solsikkekerner drysses over
Bages på:
Et ovnfast fad (25x35 cm) på halv størrelse med en bradepande med bagepapir. Tjek at fadet kan være på din hylde i køleskabet.
Sådan gør du:
Rør gæren ud i mælken.
Tilsæt salt, olie og creme fraiche og rør rundt med en grydeske.
Tilsæt solsikkekerner.
Tilsæt melet lidt ad gangen, start med grahamsmel og slut med hvedemel.
Dejen skal være klisterede, og den skal hænge fast på hænderne.
Form 8 boller (hav godt med mel på hænderne), og sæt dem på bageplade/fadet med bagepapir.
Når bollerne hæver, så står de tæt sammen, og er næsten som et brydebrød.
Sæt dem med ca. 1-2 cm mellemrum, hvis du vil have brydebrød (hvor siderne er bløde uden skorpe, fordi bollerne bages op ad hinanden, og skal brydes fra hinanden).
Læg et viskestykke eller madlavningsfilm over.
Ryd en hylde i køleskabet, og sæt dem der natten over.
Næste morgen:
Tænd ovnen på 225 g.
Pensel bollerne med æg.
Drys solsikkekerner på og bag dem i 20 minutter midt i ovnen.
Holdbarhed og opbevaring:
Bollerne er allerbedst samme dag, som de er bagt, men kan også gå dagen efter f.eks. kan de ristes på brødristeren.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Denne opskrift har jeg selv fundet på en aften, da jeg ville bage boller og blot tog lidt af hvert fra køleskabet. Hvis du ikke har creme fraise, så kan du helt sikkert også bruge yoghurt. Hvis du prøver opskriften med mælk eller vand i stedet for creme fraise, så send mig meget gerne en kommentar om resultatet.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hyben er fantastisk i marmelade - og også med gulerod. Hybenmarmelade er marmeladen for de tålmodige, for det tager tid at ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
-
En farvestrålende regnbue lagkagen med hvid chokolademousse og chokoladeknapper på toppen. Til min nevøs fødselsdag bagte jeg denne...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar