onsdag den 5. december 2012

Pebernødder med appelsin

Få dage efter at jeg havde bagt almindelige pebernødder, havde jeg lyst til at prøve, at bage pebernødder med appelsinskal.

Resultatet blev super godt, og det kan klart anbefales - det er et friskt pift og smager dejligt.

Tidsforbrug: 
40 minutter i alt.
Det tager ca. 10 minutter at samle dejen og 20 minutter at rulle pebernødderne, som skal bages 8-10 minutter i ovnen.

Sværhedsgrad:
Meget let.

Det skal du bruge til ca. 80 stk. (2 bageplader):
125 g smør
125 g sukker
1/2 dl fløde
1/2 tsk stødt ingefær
1/2 tsk stødt kanel
1/2 tsk hvid peber
1/2 tsk stødt kardemomme
1/2 tsk natron
1/2 tsk bagepulver
250 g hvedemel
2 spsk appelsinskal (ca. ½ appelsin)

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader.
Skær smørret i mindre stykker og hæld det i en skål med sukkeret.
Pisk det godt sammen med en elpisker.
Hæld fløden i og pisk igen.
I en anden skål blander du alle krydderierne, bagepulver, natron og hvedemelet sammen og sigter det i æggemassen.
Riv appelsinen og hak de revet appelsinstykker endnu mindre. Det skal være meget fint.
Hæld appelsinskalen ned til de øvrige ingredienser.
Rør dejen sammen med dejkroge eller i hånden med en grydeske.
Tag ½ tsk dej op i hånden og rul dejen til kugler (se evt. under tips).
Læg kuglerne på en bageplade, og når den ene er fyldt op sætter du den i ovnen, så første potion bages imens du ruller den næste.
Pebernødderne skal bages i 8-10 minutter, og de hæver ikke meget, så de kan sagens stå med 2 cm. mellemrum på pladen.
Pas på med tiden, for disse pebernødder bliver ikke brune som den købte version. De er lyse, og hvis du giver dem for meget, så bliver de alt for hårde i bunden.

Opbevaring:
Pebernødder opbevares i en kagedåse og kan holde sig ca. 7 dages tid.

Tips!
Hvis du ikke gider rulle dejen til kugler, så kan du vælge at rulle dejen til en lang pølse, og skære den i skiver som lægges på pladen. Hvis dejen ikke er "samarbejdsvillig", så kan du eventuelt lægge den i køleskabet 30-60 minutter.

Inspiration:
Efter lidt research har jeg fundet ud af, at der findes to forholdsvis traditionelle måder at bage pebernødder på. Dette er den ene, hvor der er fløde i, men du kan også bage pebernødder med æg.
Desuden er jeg på nettet, stødt på flere kreative forslag til pebernødder med et twist f.eks. med appelsinskal, chokoladepulver osv.

Jeg fik ikke taget billed af pebernødderne med appelsin, men dette billed kan sagens bruges, for de ligner almindelige pebernødder, det er blot smagen som har et pift.



Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage