På nettet er der flere forskellige opskrifter på kokostoppe, og nogen udelukkende på æggehvide, andre med smør osv. osv. Min storebror, svigerinde og jeg var enige om, at vi desværre ikke kunne smage, at der var marcipan i kokostoppene, så det vil jeg sandsynligvis undlade en anden gang. Kokosindholdet overskygger simpelthen marcipanen. Men det var dejligt med citronen, og min svigerinde kunne især godt lidt, at de ikke var marengsagtige i konsistensen.
Kokostoppe er lette at lave, smager himmelsk, der er noget at tykke på, og så er det dejligt med den sprøde overflade og det søde bløde indhold. Dejligt dejligt.
Tidsforbrug:
I alt omkring 2 timer
20 min. om at samle dejen, 1 time på køl, 15 om at forme dejen til toppe og så skal de bages i ovnen i 10-15 minutter. Det tager omkring 15 minutter at dyppe dem i chokolade.
Sværhedsgrad:
Let - det mest udfordrende er, at dyppe toppene i chokoladen.
Det skal du bruge til 20-25 stk. (ca. 2 spsk med top af dejen):
3 æg
300 g sukker
300 g kokosmel (1½ pakke - de kommer som regel i 200 g pakker)
100 g groftrevet marcipan
2 tsk citronskal
100 g mørk chokolade
Sådan gør du:
Riv citronen groft, og hak skallerne med en kniv til fine små stykker. Stil dem til side lidt.
Riv marcipanen groft, og stil den til side.
Med en elpisker pisker du æg og sukker sammen til en luftig lys masse.
Hæld kokosmel, marcipan og citronskal i dejen og rør rundt.
Stil dejen på køl i minimum 1 time.
Læg bagepapir på 2 bageplader og tænd ovnen på 180 grader (alm. ovnvarme, under/overvarme).
Med en ske tager du dej op og former i hånden til toppe.
Det er vigtigt, at du laver toppene meget høje, for de flyder lidt ud, når de bages. (De hæver minimalt).
Når du har fyldt en bageplade, så stil den i ovnen, imens du former de næste.
Bag kokostoppene i 10-15 minutter til de er lidt gyldne. Hvis du giver dem for lidt, så skiller de ad, når du skal dyppe dem i chokoladen.
Når kokostoppene er afkølet, så kan de dyppes i chokolade.
Smelt chokolade over et vandbad, og dyp dem i chokoladen. Jeg havde en pensel, som jeg glattede chokoladen med.
Læg chokoladen med bunden op ad f.eks. på en bagerist til chokoladen er stivnet.
Opbevaring:
Kokostoppene skal opbevares på køl, og kan holde sig i op til 3 dages tid.
Tips!
Du kan både bruge bage- og ren rå marcipan. Eller du kan helt undlade marcipan.
Du kan undlade at bruge citron eller udskifte citron med lime.
Hvis dejen klister for meget på dine hænder, så kan du have en lille skål vand stående, som du kan dyppe dine fingre/hænder i.
Inspiration:
Jeg forsøgte mig med en opskrift afprøvet på DR1 fra Kogerigets kager. Jeg brugte citron i stedet for lime, og så har jeg skrevet lidt mere udførligt, hvordan jeg bagte toppene.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar