Juleaftensdag bagte jeg denne kage til de få af vores kommende gæster, som ikke kan lide den traditionelle ris a la mande til dessert juleaften. Flere af ris a la mande spiserne ville dog også gerne smage kagen, som fik rosende ord med på vejen.
Fyldet blev lavet som en hurtig løsning, men det viste sig heldigvis, at flødeskum med kanel og flormelis er en god kombination.
Tilberedningstid:
I alt ca. 1 timer 15 minutter.
30 minutter om at tilberede dejen, som skal bages i 30 minutter, så skal den køle 10 minutter, og dem kan du bruge på at tilberede fyldet, og endeligt skal kagen samles, ca. 5 minutters tid.
Sværhedsgrad:
Kagen er let at tilberede. Det sværeste er at dele kagen i 2 dele - det kræver sandsynligvis øvelse, for at den virkelig flot delt.
Det skal du bruge til en kage (springform):
50 g smør
200 g sukker
2 æg
1 spsk sirup
250 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
½ tsk natron
1½ tsk stødt ingefær
1 1/4 dl. mælk
Smør til formen
3 dl piskefløde (fyld)
1 tsk kanel (fyld)
2 spsk flormelis (fyld)
Plus lidt flormelis og evt. ekstra tsk kanel til at drysse på toppen
Sådan gør du:
Skær smørret i mindre tern og stil det til side.
Tænd ovnen på 180 grader.
Smør en springform.
Tag det smør, som du satte til side, hæld sukkeret ved og pisk det sammen med elpiskeren.
Pisk æggene i et ad gangen.
Pak elpiskeren væk, og brug en grydeske fra nu af til at røre dejen forsigtigt sammen med.
Rør siruppen i.
Tag en anden skål og bland mel, bagepulver, natron og ingefær.
Hæld og rør skiftevis mælken og melblandingen i dejen.
Hæld dejen i springformen og glat den pænt og jævnt ud.
Bag kagen i 30 minutter på midterste rille.
Tjek eventuelt om kagen har fået tilstrækkeligt, ved at stikke i den med et trægrillspyd eller lignende. Hvis der sidder dej på spyddet, så skal kagen have mere.
Imens kagen køler (ca. 10 minutter), pisker du piskefløde med kanel og flormelis.
Del kagen i 2 med en stor skarp kniv.
Smør kanelflødeskummen på den nederste kagedel, og læg den øverste på igen (kagen skal være helt afkølet, når du lægger fyldet i).
Drys kagen med flormelis - brug eventuelt en sigte. Hvis du gerne vil have juletræer eller andet på kagen, så kan du tage en udstiksform af eget valg, lægge den på kagen og drysse kanel gennem en sigte over formen.
Opbevaring:
Kagen smager godt både samme dag, som den er tilberedt og også dagen efter. Opbevar den i køleskabet, hvis du skal serverer den mere end 2-4 timer efter den er tilberedt.
Tips!
Jeg har udelukkende erfaring med, at dele kager med kniv, men jeg har læst at det også er smart, at bruge sytråd - hvis du ikke har succes med kniven, så er det en mulighed.
Inspiration:
Kagen er bagt med inspiration fra en opskrift på Ingefærkage fra Anne Wilsons bagebog (folder) "Muffins, Scones og Tekager".
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hyben er fantastisk i marmelade - og også med gulerod. Hybenmarmelade er marmeladen for de tålmodige, for det tager tid at ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar