onsdag den 12. december 2012

Karins ølkage

Da jeg var til julebanko på mit arbejde, gav mine søde, rare kollegaer mig en stor kurv fyldt med bageingredienser. Det var en tak for al det bagværk, som jeg slæber med ind til dem. Jeg blev meget rørt og glad - og det bliver jeg desuden også hver gang, at nogen af mine kollegaer vil smage mit hjemmebag.

I kurven var der blandt andet brunt bagepulver, og så var det jo oplagt, at bage Karins Ølkage. Det er min veninde Karins opskrift. Da jeg første gang smagte kagen, var det med skeptis, for den ligner egentlig en kedelig omgang rugbrød. Så lad dig ikke skramme af udseendet. Ølkage smager af jul, og hvis du ikke er bange for kalorierne, så er den også dejlig med kold smør på - men uden er den også skøn. Skorpen er sprød, og selv om den kan se tør ud, så er den det bestemt ikke. Kagen hører desuden til verdens letteste at bage, for den indeholder 4 ingredienser og alt blandes bare i en skål.


Tidsforbrug:
5-10 minutter om at blande dejen, 1½ times bagning.

Sværhedsgrad:
Utrolig let.

Det skal du bruge:
500 g hvedemel
500 g brun farin (1 pakke)
1 øl (33 cl)
1 pakke brunt bagepulver (16 g)

Sådan gør du:
Bland mel, brun farin, brunt bagepulver og øllen i en skål.
Rør rundt til alt er blandet fint sammen.
Læg et stykke bagepapir i en rugbrødsform og hæld dejen i.
Tænd ovnen på 175 grader og stil kagen ind.
Ovnen skal ikke være være varm.
Bag kagen i 1½ time.

Tips!
Du behøver ikke klippe bagepapiret til, det må gerne folde og hænge over formens kant.

Opbevaring:
Kagen smager dejlig helt op til 2-3 dage efter den er bagt. Den skal opbevares i en lufttæt beholder i stuetemperatur.

Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage