Her er opskriften på nogle flutes med mere smag og fylde end sædvanlige hvedemelsflutes. Disse flutes dufter godt af brød, de er luftige og med god smag fra både hvedeklid og sesam. De mætter og der er gods i dem. De skal på ingen måde forveksles med hvedemelsflutes.
Tidsforbrug:
I alt næsten 2 timer.
Det tager 20 minutter at samle dejen, som skal hæve 45 minutter til 1 time, at forme flutene og 2. hævning tager ca. 30 minutter, og så skal de bages i 15-20 minutter.
Sværhedsgrad:
Let.
Det skal du bruge til 4 flutes:
50 g gær (1 pakke)
½ l lunken vand
1 spsk smagsneutral olie
1½ dl. sesamfrø
1 dl. hvedeklid
1 tsk salt
700 g hvedemel
Æggehvide til pensling
sesamfrø til drys
Sådan gør du:
Smuldre gæren, og rør den ud det lunkent vand.
Rør olie, sesamfrø, hvedeklid og salt i.
Rør hvedemelet i lidt ad gangen.
Dejen skal være let klisteret.
Læg et viskestykke over skålen med dejen, og lad dejen hæve i stuetemperatur i 1 times tid (til dobbelt størrelse).
Når dejen er hævet 1. gang, tager du 2 bageplader frem og lægge bagepapir på.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den i 4 lige store dele.
Form de 4 deje til lange flutes og læg dem på bagepladerne. 2 flutes på hver.
Læg et viskestykke over flutene og lad dem hæve for 2. gang i ca. 30 minutter (til dobbelt størrelse).
Flutene her fladet lidt ud under 2. hævning, så skub/klap dejen sammen på hver side, så flutet igen er højt.
Pensel flutene med æggehvider og drys sesam på.
Tænd ovnen på 250 grader og bag flutene (en plade ad gangen) i 15-20 minutter.
Afkøl flutene på en rist.
Tips!
Hvis du ikke har æg/æggehvider, så kan du pensle flutene med vand i stedet for - så bliver de bare mere sprøde.
Flutene hæver, når de bages, så du kan ikke bage alle 4 på en gang.
Opbevaring:
Flutene smager bedst samme dag, som de er bagt.
Hvis du ikke spiser flutene samme dag, som de er bagt, så kan de gemmes 2-3 dages tid, hvor de genvarmes i ovnen i nogle minutter inden de spises lune.
Flutene skal opbevares i en lufttæt beholder eller pose.
Jeg har frosset et af flutene ned, og opdaterer senere bloggen, om hvorvidt de er egnet til det.
Inspiration:
Jeg er blevet inspireret til denne opskrift efter at have set opskriften på Sesamflutes i Gyldendals Bagebog. Her bruges hvedekim i stedet for hvedeklid.
mandag den 31. december 2012
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Min kæreste er meget glad for klejner, så dem lovede jeg, at bage her i december måned. Jeg var lidt forskrækket ved tanken om den varme oli...
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Dejlige gode æbleskiver bagt på kærnemælk. Det er bare så hyggeligt, at bage æbleskiver - det er julemånedens pandekager. Og så smager de ...
-
Æblemarmelade med varmende krydderier som frisk ingefær og kanel. Da jeg efterhånden havde et mindre lager af æbler, og forudså at min f...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
En klassisk julesmåkage med kokos og lidt citron. Hvis du mangler tid til at bage julesmåkager, så kan du ty til fedtebrød. Her skal deje...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Nougat cheesecake på en chokolade-kiksebund Denne kage er lige til en mavepine. Den smager simpelthen så dejlig. Selv om et stykke er tils...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar