Da jeg bagte karamelstængerne, var jeg ret vild med deres udseende. Smagen er selvfølgelig vigtig, men det gør bestemt heller ikke noget, hvis det også ser indbydende ud. Da jeg så opskriften på disse brunkagegrissini, tænkte jeg, at de også måtte se indbydende ud - lange og snoet.
Ganske rigtigt, de blev flotte - og smagen er også god. Dejlig julet og knasende. Lige til en kop chai te.
Tilberedningstid:
10 minutter om at samle dejen, 40 minutters hævning og 2 timer og 15 minutter i ovnen.
Sværhedsgrad:
Lidt svær - jeg skulle lige finde ud af sno-teknikken, men da den først var der, så gik det let.
Det skal du bruge til ca. 20 stk.
25 g gær/ ½ pakke
1 1/4 lunkent vand
1 dl brun farin
1 knivspids salt
1 spsk brunkagekrydderi
50 g smørbart (stuetemperatur)
5 dl hvedemel
Sådan gør du:
Gæren røres ud med det lunkene vand med en grydeske.
Hæld brun farin, salt og brunkagekrydderiet i vandet og rør.
Skær det smørbart ud i mindre stykker og hæld det ned i vandet.
Rør det lidt rundt. Du skal ikke bekymre dig om, at det er i flere klumper.
Rør melet i - og rør indtil der ikke er flere smørklumper. Du kan sagens gøre det i hånden.
Læg et viskestykke over dejen, og lad den hæve ved stuetemperatur i 40 minutter.
Tænd ovnen på 175 g varmluft.
Tag 2 bageplader frem og læg bagepapir på.
Drys lidt mel ud på bordet og hæld dejen på det.
Ælt dejen let igennem, og rul den ud til 50 x 20 cm.
Skær dejen i strimler på 1½-2 cm. og sno strimlerne, som du lægger på bagepladerne.
Bag grissinierne i 15 og sænk så varmen til 100 grader og bag dem yderligere 2 timer.
Inspiration:
Opskriften har jeg fundet på dansukker.dk. Ingredienserne har jeg ikke ændret på, men selve fremgangsmåde har jeg "mulleficeret".
Tips!
Du kan vælge, at bage stængerne i 15 minutter og serverer dem lune med det samme. Men jeg foretrækker dem nu som grissini.
Opbevaring:
Brunkagegrissini opbevares i en kagedåse og kan holde sig ca. 5-7 dage.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Æblemarmelade med varmende krydderier som frisk ingefær og kanel. Da jeg efterhånden havde et mindre lager af æbler, og forudså at min f...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
En farvestrålende regnbue lagkagen med hvid chokolademousse og chokoladeknapper på toppen. Til min nevøs fødselsdag bagte jeg denne...
-
En høj æblekage med mandler - og hvis du vil, med rosiner. Efter min mening så skal der rosiner i denne kage, men jeg blev nedstemt af s...
-
En dejlig luftig roulade med nougatmousse Du kan meget let peppe udseendet på dine roulader op, ved at give dem et mønster i kagedejen. ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar