Da jeg bagte karamelstængerne, var jeg ret vild med deres udseende. Smagen er selvfølgelig vigtig, men det gør bestemt heller ikke noget, hvis det også ser indbydende ud. Da jeg så opskriften på disse brunkagegrissini, tænkte jeg, at de også måtte se indbydende ud - lange og snoet.
Ganske rigtigt, de blev flotte - og smagen er også god. Dejlig julet og knasende. Lige til en kop chai te.
Tilberedningstid:
10 minutter om at samle dejen, 40 minutters hævning og 2 timer og 15 minutter i ovnen.
Sværhedsgrad:
Lidt svær - jeg skulle lige finde ud af sno-teknikken, men da den først var der, så gik det let.
Det skal du bruge til ca. 20 stk.
25 g gær/ ½ pakke
1 1/4 lunkent vand
1 dl brun farin
1 knivspids salt
1 spsk brunkagekrydderi
50 g smørbart (stuetemperatur)
5 dl hvedemel
Sådan gør du:
Gæren røres ud med det lunkene vand med en grydeske.
Hæld brun farin, salt og brunkagekrydderiet i vandet og rør.
Skær det smørbart ud i mindre stykker og hæld det ned i vandet.
Rør det lidt rundt. Du skal ikke bekymre dig om, at det er i flere klumper.
Rør melet i - og rør indtil der ikke er flere smørklumper. Du kan sagens gøre det i hånden.
Læg et viskestykke over dejen, og lad den hæve ved stuetemperatur i 40 minutter.
Tænd ovnen på 175 g varmluft.
Tag 2 bageplader frem og læg bagepapir på.
Drys lidt mel ud på bordet og hæld dejen på det.
Ælt dejen let igennem, og rul den ud til 50 x 20 cm.
Skær dejen i strimler på 1½-2 cm. og sno strimlerne, som du lægger på bagepladerne.
Bag grissinierne i 15 og sænk så varmen til 100 grader og bag dem yderligere 2 timer.
Inspiration:
Opskriften har jeg fundet på dansukker.dk. Ingredienserne har jeg ikke ændret på, men selve fremgangsmåde har jeg "mulleficeret".
Tips!
Du kan vælge, at bage stængerne i 15 minutter og serverer dem lune med det samme. Men jeg foretrækker dem nu som grissini.
Opbevaring:
Brunkagegrissini opbevares i en kagedåse og kan holde sig ca. 5-7 dage.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Citron-vanilje-lagkagebunde med vaniljecreme, nougatskum og ferskner. Jeg bagte lagkagen til min mo...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Hvedebolledej med vaniljecreme og chokoladeglasur Da vi skulle holde den årlige fastelavnsfest for venner og familie, var min kæreste og j...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
En mazarinkage med bid og god smag af marcipan. En lækkerbisken. Jeg er ikke udpræget begejstret for mazarinkage, men mine kollegaer Henri...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Et brød tilberedt på få minutter men med helt igennem fantastisk smag Min kæreste har tigget og bedt mig om, at bage et stenalderbrød, for...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar