Ganske rigtigt, de blev flotte - og smagen er også god. Dejlig julet og knasende. Lige til en kop chai te.
Tilberedningstid:
10 minutter om at samle dejen, 40 minutters hævning og 2 timer og 15 minutter i ovnen.
Sværhedsgrad:
Lidt svær - jeg skulle lige finde ud af sno-teknikken, men da den først var der, så gik det let.
Det skal du bruge til ca. 20 stk.
25 g gær/ ½ pakke
1 1/4 lunkent vand
1 dl brun farin
1 knivspids salt
1 spsk brunkagekrydderi
50 g smørbart (stuetemperatur)
5 dl hvedemel
Sådan gør du:
Gæren røres ud med det lunkene vand med en grydeske.
Hæld brun farin, salt og brunkagekrydderiet i vandet og rør.
Skær det smørbart ud i mindre stykker og hæld det ned i vandet.
Rør det lidt rundt. Du skal ikke bekymre dig om, at det er i flere klumper.
Rør melet i - og rør indtil der ikke er flere smørklumper. Du kan sagens gøre det i hånden.
Læg et viskestykke over dejen, og lad den hæve ved stuetemperatur i 40 minutter.
Tænd ovnen på 175 g varmluft.
Tag 2 bageplader frem og læg bagepapir på.
Drys lidt mel ud på bordet og hæld dejen på det.
Ælt dejen let igennem, og rul den ud til 50 x 20 cm.
Skær dejen i strimler på 1½-2 cm. og sno strimlerne, som du lægger på bagepladerne.
Bag grissinierne i 15 og sænk så varmen til 100 grader og bag dem yderligere 2 timer.
Inspiration:
Opskriften har jeg fundet på dansukker.dk. Ingredienserne har jeg ikke ændret på, men selve fremgangsmåde har jeg "mulleficeret".
Tips!
Du kan vælge, at bage stængerne i 15 minutter og serverer dem lune med det samme. Men jeg foretrækker dem nu som grissini.
Opbevaring:
Brunkagegrissini opbevares i en kagedåse og kan holde sig ca. 5-7 dage.

Ingen kommentarer:
Send en kommentar