onsdag den 25. september 2013

Eftermiddagskage med æblemousse

En tung kage med en fin æblemousse

Jeg fik en kasse med æbler af min søde veninde Diana, men de nåede at blive lidt rynkende, inden jeg fik brugt dem. Så en aften kogte jeg dem til æblemos, og fik den ide at bage en kage med æblemousse.

Det blev til en tung eftermiddagskage med en luftig mousse med en fin æblesmag.




Sværhedsgrad:
Middel

Tidsforbrug: 
Omkring 40 minutter tilberedningstid og 45 minutters bagetid. Plus ekstra tid til afkøling af kagen.
Kagen kan med fordel bages dagen før, den skal spises.

Det skal du bruge til 1 kage: 

Til kagen: 
200 g smør
250 g sukker
1 tsk vaniljesukker
4 æg
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver

Til æblemoussen: 
2 dl piskefløde
3 dl æblemos
1 bærger æggehvider (1½ æggehvider)
40 sukker
½ tsk vaniljesukker
2 blade husblas

1 æble til pynt

Bages i en springform på 25-26 cm.

Sådan gør du med kagen: 
Start med at bage bundene.
Tænd ovnen på 180 grader.
Smørret skal være blødt, så hvis du tager det direkte fra køleskabet, så riv det eventuelt på et rivejern.
Pisk smør, sukker og vaniljedukkeret lyst og luftigt (pisk længe).
Pisk æggene i ét ad gangen.
Bland hvedemel og bagepulver og sigt det i og vend forsigtigt melet i dejen.
Hæld dejen i en smurt springform, og fordel den jævnt med en dejskraber.
Bag kagen i midten af ovnen i 45 minutter. Stik i kagen, og hænger der dej ved, så skal kagen bages længere tid.
Lad kagen køle af imens fyldet tilberedes.

Sådan gør du med æblemoussen: 
Pisk piskefløden til flødeskum og stil den på køl.
Pisk æggehviderne stive, og pisk så sukker og vaniljesukker i lidt ad gangen, og stil det på køl.
Læg husblassen i blød i koldt vand i 5-10 minutter (følg pakkens anvisning).
Knug vandet fra husblassen og smelt den over et vandbad.

Tag flødeskum og æggemassen ud af køleskabet.
Hæld en spiseskefuld flødeskum i den smeltede husblas og rør det ud.
Hæld en spiseskeful mere i og rør, og igen og igen, indtil ca. halvdelen af flødeskummen er rørt i.
Rør så al flødeskummen og æggemassen sammen,
Rør til sidst æblemosen i.
Stilles på køl indtil kagen er helt afkølet.

Sådan samler du kagen: 
Den afkølede kage skæres igennem, så du får 2 bunde.
Læg den nederste kagebund på dit kagefad, og fordel halvdelen af æblemoussen på.
Læg den øverste kagebund over og fordel resten af æblemoussen på.
Skær et æble i 4 både og fjern kernehuset.
Skær bådene i mindre både, som du pynter kagen med.

Holdbarhed og opbevaring: 
Kagen skal opbevares i en lufttæt beholder på køl, og kan spises op til 2 dage efter, at den er tilberedt.

Inspiration: 
Opskriften på kagebundene er fra Hjemmets Mad blad, men æblemousse er egen opskrift.





1 kommentar:

Ager Bager sagde ...

God ide, at lave æblemoussr af en rest rynkede æbler. Tror jeg skal prøve det af en gang :)
/Lene

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage