søndag den 8. september 2013

Karamelsnitter på kokosbund

Snitter på kokosbund med karamelfyld og mælkechokolade på toppen.

Da jeg skulle mødes med bogklubben, havde jeg disse karamelsnitter med til kaffen. De smagte skønt, og er alt alt for vanedannende. De er dog tunge og søde, så de skal ikke serveres i alt for store stykker. Allerhelst skal de nydes som var de konfekt.

Snitterne holder sig fint i op til en uges tid i køleskabet, så de kan hurtigt blive til lidt mundgodt til uventede gæster.  

Sværhedsgrad:
Let.

Tidsforbrug:
I alt omkring 1 time og 15 minutter.
10 minutter på bunden som skal bages i 12-15 minutter, 20 minutters tid på karamellen, afkøling ca. 15 minutter og 10-15 minutter på chokoladeovertrækket.

Antal kager!
Du skal bruge en form på ca. 25x30 cm. beklædt med bagepapir. Du kan sagens bruge en mindre form, så bliver kagerne bare højere. Antallet afhænger af den størrelse du skære kagerne ud i. Pas på du ikke laver dem for store - de er søde.

Det skal du bruge til bunden:
125 gram smør
140 gram hvedemel
140 gram muscovadosukker (eller brun farin)
50 gram kokos

Det skal du bruge til karamellen:
1 dåse kondenseret mælk
3 spsk. mørk sirup
1 knsp salt
30 gram smør

Chokoladeovertræk:
200 g lys chokolade (eller mørk)

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 175 grader.
I en gryde smelter du smørret sammen med muscovadosukker, kokos og mel.
Hæld dejen i din form beklædt med bagepapir, og fordel det jævnt.
Bag bunden i 12-15 minutter indtil den har fået lidt farve.
Imens bunden er i ovnen, hælder du den kondenserede mælk, sirup, salt og smør i en gryde, og lader det koge op. Rør hele tiden i blandingen, så det ikke brænder på.
Lad karamellen koge i omkring 5 minutters tid til den er blevet tykkere i konsistensen.
Hæld karamellen over bunden, og bag kagen i yderligere 10 minutters tid, indtil karamellen er boblende og har fået en gylden farve.
Pas på! Rør ikke ved karamellen - hverken i gryden eller i formen - for den er brændende varm.
Lad kagen køle lidt af, før du overtrækker den med chokolade.
Hak chokoladen i nogle store stykker og smelt den over et vandbad.
Hæld chokoladen over kagen og fordel den jævnt med f.eks. en dejskraber.
Stil kagen i køleskabet i nogle timer og gerne til næste dag.

Opbevaring og holdbarhed:
Kagen skal opbevares i køleskabet, og kan spises i op til en uge efter den er bagt. Pak kagen godt ind, så den ikke tager smag af andre stærktlugtende madvare i køleskabet.

Inspiration:
Der findes flere forskellige opskrifter på denne kage på Internettet, så det er ikke en, som jeg selv har fundet på. Kagen er bagt ud fra flere opskrifter og hvad der lige var i mine køkkenskuffer.








Jeg havde fået skåret snitterne lige store nok - de skal gerne være halvt så store som på billedet.

Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage