mandag den 23. september 2013

Roulade med chokolademousse og brombær

Chokolademousse og brombær er en rigtig god kombination, og rouladen er helt tilpas luftig.

Da min søn og jeg var på hasselnøddejagt i vores gode vens have, så vi at han også have modne brombær. Og når ejermanden ikke har interesse i dem, så kunne vi lige så godt plukke dem.

De smagte så dejligt, og der blev spist lidt smagsprøver på stedet. Men resten kom med hjem, og blev en del af denne dejlige roulade med chokolademousse og brombær.


Sværhedsgrad: 
Middel.

Tidsforbrug: 
Omkring 1 times tilberedningstid og rouladekagen skal bages i ca. 8-10 minutter. Rouladen kan med fordel tilberedes dagen før, at den skal serveres.

Det skal du bruge til dejen:
3 æg
1 1/4 dl sukker
2 dl mel
1 tsk bagepulver
1 knsp fint salt

Plus ca. 1/4 dl sukker til at strø på bagepapiret, når rouladen er bagt og skal samles.

Bageformen/Bages på: 
En bradepande med bagepapir

Det skal du bruge til fyldet:
50 g mørk chokolade
3 dl piskefløde
1 plade husblas
150 g brombær

Sådan gør du med rouladen:
Varm ovnen til 200 g.
Pisk æggene med sukker til det er hvidt og luftigt.
Sigt mel, fint salt og bagepulver, og vend det i æggeblandingen. Rør ikke for meget.
Læg bagepapir på din, hæld dejen over, og glat den jævnt med en dejskraber.
Bages i 8-10 min på anden nederste rille til den ser gylden ud og virker lidt elastisk, når du trykker på den.

Lad kagen køle i 5 minutters tid.
Læg et rent viskestykke på bordet og læg et stykke bagepapir på det.
Drys godt med sukker på bagepapiret.
Tag fat i hvert hjørne i samme side af bagepapiret med kagen, og lægger det med kagesiden ned på bagepapiret med sukker på.
Tag nu bagepapiret af kagen.
Hvis bagepapiret sidder godt fast på kagen, kan du pensle godt med vand på papiret, så løser det sig.
Rul nu kagen løselig med sukker-bagepapiret og viskestykket. Hvis kagen rulles, imens den stadig er lun, er det lettere senere, at rulle kagen ud og give den fyld på og rulle den sammen igen.

Sådan gør du med fyldet:
Hak chokoladen groft og smelt den over et vandbad.
Pisk piskefløden til flødeskum.
Hæld langsomt chokoladen i flødeskummen, og rør det sammen til chokolademousse.
Læg 1 husblas i blød i koldt vand i 5-10 minutter (følg pakkens anvisning).
Kram vandet fra husblassen og smelt det over et vandbad.
Hæld 2 spiseskefuld chokolademousse i den smeltede husblas, og rør det godt ud. Dette køler husblassen langsomt og du undgår "vingummier" i din mousse. Rør 2 spiseskefuld mere ud i husblassen og bliv ved til ca. halvdelen er rørt ud i husblassen, og så rører du indholdet i begge skåle sammen i en.

Sådan samles kagen: 
Rul kagen ud, og chokolademousse jævnt ud over det hele, men lad 2 cm fra den ene korte side være uden fyld.
Fordel brombærene på chokolademoussen.
Når kagen rulles, rulles lidt af fyldet med frem, og det vil dække de 2 cm.uden fyld.
Kagen smager dejlig, når den er nybagt - men ligesom med lagkager, er den bedre, efter at have stået og suget væden ind i dejen. Du kan derfor også med fordel, vente med at spise rouladen til senere eller næste dag.

Holdbarhed og opbevaring: 
Rouladen holder sig fint i op til 3 dage.
Rouladen skal opbevares i køleskabet. Pak rouladen ind bagepapir strøget med sukker (ellers kan du risikerer at kagen hænger fast i papiret, når det skal af), og læg den i en pose.

Tips! 

Jeg har ikke prøvet det, men tror sagens at du kan undvære husblassen. Jeg valgte at give moussen husblas, så jeg var sikker på, at moussen ikke blev for lind.

Du kan muligvis bruge frosne bær og og helt sikkert også andre bærtyper.






Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage