Min søn har fået en lille kagerulle, og han ville så gerne bruge den. "Moar, skal vi bage noget"? Selvfølgelig skal vi det. Og det blev til dette kanelbrød, som han selv var med til at bage fra start til slut.
Det er en meget simpel opskrift, men resultatet fejler ikke noget. Brødet er luftigt, har tilpas med remonce og ser også flot ud.
Tidsforbrug:
Omkring 20-30 minutters tid på tilberedning, 1 x hævning på 45-60 min. og brødet skal bages i 25-30 minutter.
Sværhedsgrad:
Let - kan bages med børn.
Det skal du bruge til 1 brød, bagt i en 2 liters franskbrødsform:
Remonce:
50 g smør
50 g muscovadosukker (eller rørsukker, brun farin eller almindeligt hvidt sukker - smager bliver derefter!)
2 tsk kanel, stødt
Dejen:
1 dl vand
1 dl yoghurt naturel (hvis du ikke har det, så brug f.eks. ½ dl creme fraise og ½ dl mælk eller 3/4 dl mælk)
½ pakke gær
3 tsk sukker
1 tsk salt
½ dl havregryn
4½ dl hvedemel
Mælk til pensling
Plus ekstra mel til bordet og smør til formen.
Sådan gør du:
- Rør smør, muscovadosukker, og kanel sammen til remonce med f.eks. en gaffel, og stil det til side.
- Hæld varmt vand og yoghurt naturel i en skål.
- Rør gæren ud det.
- Tilsæt de øvrige ingredienser; sukker, salt, havregryn og hvedmel.
- Rør og ælt dejen sammen.
- Det er en klisteret, og kan hænge lidt fast i bordet. Det er OK, ælt den ikke for meget, så der kommer for meget mel i.
- Rul dejen ud til et rektangel i samme længde som din form og dobbelt så bred.
- Smør remoncen på ca. 1 cm fra kanten, og rul dejen sammen til en pølse, som lægges i den smurte form.
- Læg et viskestykke over brødet, og lad det hæve et lunt sted i 45 minutter til 1 time til det er dobbelt størrelse. .
- Bag brødet i 25-30 minutter ved 200 grader (jeg gav det 30 minutter og lagde sølvpapir over det de sidste 5 minutter, så skorpen ikke blev alt for sprød).
- Vend brødet ud på en rist og lad det køle af.
- Brødet skal lyde hule, når du banker det på bunden, og have en sprød skorpe. Hvis brødet ikke føltes færdigbagt, eller ikke lyder hult, så er det ikke færdigt, og du kan sagens lægge det i formen igen, og give det 5-10 minutter mere i ovnen.
Brødet smager allerbedst samme dag og dagen efter at det er bagt. På 3. dagen er det tørt, og skal helst ristes, for at smage godt.
Opbevar brødet i en lufttæt beholder ved stuetemperatur, når det er helt afkølet.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Denne opskrift har jeg selv fundet på.
1 kommentar:
Åh, hvor er sød med sin lille kagerulle. Han ligner allerede en rigtig passioneret bager...
VH Hanne
Send en kommentar