Min lille søn spørger meget tit, om vi skal bage. Han synes, det er så hyggeligt, at være med i køkkenet. Når han er med, så står den tit på cupcakes og muffins, for det er let at tilberede og tager ikke lang tid.
Disse chokolade cupcakes kan selvfølgelig også bages som muffins - det vil sige uden frosting på toppen - og du kan også undlade chokoladestykkerne.
Sværhedsgrad:
Tidsforbrug:
30-40 minutters tilberedning.
Bageform:
Du skal bruge en muffinsform med plads til 12 stk., og 12 stk papirsforme. Du kan også bage kagerne i papirformene alene, men så anbefaler jeg, at du bruger 2 papirsforme, for ellers flyder dejen let ud.
Det skal du bruge til 12 stk.:
50 g smør
3 æg
250 g sukker
1 tsk vaniljesukker
1 dl mælk
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 knsp salt
4 spsk kakaopulver
100 g mørk chokolade, grofthakket
Sådan gør du med kage:
Tænd ovnen på 175 grader almindelig under og over varme.
Hak chokoladen groft og stil den til side.
Smelt smørret i en gryde eller mikroovnen.
Imens pisker du æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt.
Pisk længe.
Bland mælken med det smeltede smør og rør det i
sukkerblandingen.
I en anden skål blander du hvedemel, bagepulver, salt og
kakaopulver.
Sigt melblandingen i dejen og vend det forsigtigt sammen.
Til sidst rører du forsigtigt chokoladestykkerne i.
Læg papirsformene i muffinsformen, og fordel dejen i de 12 forme.
Bag kagerne i 25-30 minutter. Stik i en af kagerne for at se de er bagt tilstrækkeligt. Hvis der hænger dej ved, så skal de have længere tid.
Lad kagerne køle af i formene.
Det skal du bruge til the ultimate chocolate frosting:
90 g smør
1 dl kakaopulver
3/4 dl mælk
4½ dl flormelis
2 tsk vaniljeessens
Sådan gør du med frostingen:
Bland alle ingredienserne til frostingen, og smør det på
kagerne med en dejskraber.
Holdbarhed og opbevaring:
Kagerne skal opbevares køligt f.eks. i køleskabet, du har smurt frosting på dem.
Kagerne smager allerbedst samme dag som de er bagt, men er også fine (men lidt tørre) dagen efter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar