torsdag den 14. november 2013

Klassiske havregrynskugler

Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. 

Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er det især forbundet med julen.

Min kæreste er meget glad for havregrynskugler, og han havde prøvet flere opskrifter, før han til sidst selv fandt på denne opskrift. De er de bedste efter hans mening - og min søns. Måske du vil give ham ret, eller har forslag til en anden opskriftsvariant, som også er lækker?



Tidsforbrug: 
Omkring 20-30 minutters tilberedningstid.

Sværhedsgrad: 
Meget let.

Det skal du bruge (antallet afhænger af havregrynskuglernes størrelse): 
250 g smør / 1 pakke (et blandingsprodukt som f.eks. kærgården kan også bruges)
250 g flormelis / ½ pakke flormelis
75 g kakaopulver (bagekakaopulver, ikke det man blander med mælk og drikker)
325 g havregryn (både fin og grov valset kan bruges)
Ca. 75-100 g kokos

Sådan gør du: 
Det hele blandes ganske enkelt sammen.
Lav kugler i den ønskede størrelse og rul dem i kokos.
Fremragende!

Holdbarhed og opbevaring: 
Havregrynskuglerne skal opbevares i en lukket beholder i køleskabet, og de kan holde sig i op til 1½-2 ugers tid. Se hvor lang holdbarhed der er på din smør, og vurderer holdbarheden ud fra det.

Inspiration (c) Mullehuset.dk 
Der findes uendelige varianter af opskrifter på havregrynskugler på nettet. Denne opskrift har min kæreste fundet på.

Tips! 
Hvis du vil have en luksus model, så kan du dyppe havregrynskuglerne i smeltet chokolade, og i stedet for at rulle dem i kokos, så kan du rulle dem i f.eks. krymmel eller nødder.




Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage