Tidsforbrug:
Omkring 20-30 minutter og så skal de bages 12 minutter i ovnen.
Sværhedsgrad:
Meget let (og børnevenlig).
Det skal du bruge til 60 små småkager:
200 g smør
300 g hvedemel
150 g muscovadosukker
1 tsk vaniliesukker
1 tsk bagepulver
2 spsk kakaopulver
2 æg (1 til dejen og 1 til pensling)
Sukker (drys)
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader.
Hak smørret til tern, og hæld det i en skål sammen med melet.
Med fingerne gnider du smør og melet til det bliver en masse små fine klumper.
Bland sukker, vaniliesukker, bagepulver og kakaoen i.
Lav en hulning i dejen og hæld et pisket æg i.
Nu ælter og samler du dejen, så den bliver fast og ensartet.
Det er lidt klisteret, men du kan sagens arbejde med dejen (er det helt umuligt, så stil den i køleskabet ½ times tid).
Find en brandepande frem og læg bagepapir på.
Del dejen i 6 stykker, som du ruller til lange pølser.
Efterhånden som du får rullet en pølse lægger du dem over på bagepapiret.
Selv om dejen hæver, kan der sagen ligge 6 ved siden af hinanden (er du meget i tvivl, så brug 2 bageplader og varmluft 180 grader).
Tryk med hænderne de lange pølser lidt flade, og pensel dem med æg og drys sukker på.
Bag småkagerne-rullerne på den næstøverste rille i ovnen i 12 minutter.
Så snart du har taget småkage-rullerne ud af ovnen, skærer du dem ud (hver rulle giver 10 stk.) - f.eks. på skrå, så de bliver lidt ruder-formet.
Flyt dem til en risk og lad dem køle helt af.
Opbevaring:
Gem chokoladesmåkagerne i en kagedåse i op til 5-7 dage.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar