Når mine nevøer og niecer er på besøg, bager vi tit små pandekager. Og da jeg denne weekend passer min niece, Isabella, så skal vi da også have pandekager... til morgenmad :-)
Børnene kan være med i hele forløbet, og det er super hyggeligt. Det tager kort tid at forberede dejen, og de holder meget af at hælde dejen på panden og vende dem - og så smager det jo dejligt. Opskriften er udviklet sammen med min nu store nevø Mads, og det er uden tvivl de bedste pandekager til dato.
Tilberedning:
Det tager ca 10-15 minutter at forberede dejen og ca 30-40 minutter at bage pandekagerne.
Sværhedsgrad:
Meget let :-)
Det skal du bruge til 4 personer:
2 æg
2 spsk sukker
1 knivspids salt
1 1/2 tsk bagepulver
225 g hvedemel
5 dl mælk
Smør/margarine til stegning
Sådan gør du:
Pisk (gerne med elpisker) æggene med sukker og salt.
Bland mel og bagepulver i en skål og sigt det i æggeblandingen.
Pisk melet i og hæld til sidst mælken i lidt ad gangen under omrøring.
Denne proces skulle gerne forhindre at dejen klumper, men sker det, så sigt den inden du bager pandekagerne.
Bages på en pande med smør til de er gyldne på hver side.
Vi bruger en blinis pande, men en almindelig pande kan også sagens bruges.
Opbevaring:
Hvis ikke I spiser pandekagerne nybagte, så opbevar dem i køleskabet, og lun dem i ovnen inden de spises. De smager nu også fint kolde. På køl kan de sandsynligvis holde sig 2-3 dages tid - men så længe har de ikke fået lov at stå hos os.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
En sprød kiksebund, blødt cheesefyld med appelsinsmag og appelsingele på toppen Heidi fra min yngste søns mødregruppe sagde en dag, at det...
-
Min kæreste er meget glad for klejner, så dem lovede jeg, at bage her i december måned. Jeg var lidt forskrækket ved tanken om den varme oli...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
En superlet dessert som smager himmelsk Da jeg en sen aften havde lyst til at bage, så fik jeg den ide, at koge Penna Cotta - det tager ne...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Hvedebolledej med vaniljecreme og chokoladeglasur Da vi skulle holde den årlige fastelavnsfest for venner og familie, var min kæreste og j...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Brød? Jeg er i tvivl om, hvordan det brød skal beskrives. Det er nemlig en blanding mellem kage og brød. For det er ikke et ganske alm...
-
Sød kransekage med frisk appelsinsmag, chokoladefyld og chokoladeglasur Der er jo selvfølgelig den traditionelle kransekage, og så er der ...

Ingen kommentarer:
Tilføj en kommentar