Når mine nevøer og niecer er på besøg, bager vi tit små pandekager. Og da jeg denne weekend passer min niece, Isabella, så skal vi da også have pandekager... til morgenmad :-)
Børnene kan være med i hele forløbet, og det er super hyggeligt. Det tager kort tid at forberede dejen, og de holder meget af at hælde dejen på panden og vende dem - og så smager det jo dejligt. Opskriften er udviklet sammen med min nu store nevø Mads, og det er uden tvivl de bedste pandekager til dato.
Tilberedning:
Det tager ca 10-15 minutter at forberede dejen og ca 30-40 minutter at bage pandekagerne.
Sværhedsgrad:
Meget let :-)
Det skal du bruge til 4 personer:
2 æg
2 spsk sukker
1 knivspids salt
1 1/2 tsk bagepulver
225 g hvedemel
5 dl mælk
Smør/margarine til stegning
Sådan gør du:
Pisk (gerne med elpisker) æggene med sukker og salt.
Bland mel og bagepulver i en skål og sigt det i æggeblandingen.
Pisk melet i og hæld til sidst mælken i lidt ad gangen under omrøring.
Denne proces skulle gerne forhindre at dejen klumper, men sker det, så sigt den inden du bager pandekagerne.
Bages på en pande med smør til de er gyldne på hver side.
Vi bruger en blinis pande, men en almindelig pande kan også sagens bruges.
Opbevaring:
Hvis ikke I spiser pandekagerne nybagte, så opbevar dem i køleskabet, og lun dem i ovnen inden de spises. De smager nu også fint kolde. På køl kan de sandsynligvis holde sig 2-3 dages tid - men så længe har de ikke fået lov at stå hos os.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Mullehusets forslag til bagværk lige nu
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
En klassisk mormor sandkage med vaniljeglasur. Der er nu et eller andet ved en gammeldags mormor sandkage. Det er jo egentlig ikke er en ...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Italiensk citrontærte med dejligt cremet fyld og skøn syrlig smag. Den mest kendte citrontærte, er sandsynligvis den med marengs, men den ...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Æblemarmelade med varmende krydderier som frisk ingefær og kanel. Da jeg efterhånden havde et mindre lager af æbler, og forudså at min f...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar