Når mine nevøer og niecer er på besøg, bager vi tit små pandekager. Og da jeg denne weekend passer min niece, Isabella, så skal vi da også have pandekager... til morgenmad :-)
Børnene kan være med i hele forløbet, og det er super hyggeligt. Det tager kort tid at forberede dejen, og de holder meget af at hælde dejen på panden og vende dem - og så smager det jo dejligt. Opskriften er udviklet sammen med min nu store nevø Mads, og det er uden tvivl de bedste pandekager til dato.
Tilberedning:
Det tager ca 10-15 minutter at forberede dejen og ca 30-40 minutter at bage pandekagerne.
Sværhedsgrad:
Meget let :-)
Det skal du bruge til 4 personer:
2 æg
2 spsk sukker
1 knivspids salt
1 1/2 tsk bagepulver
225 g hvedemel
5 dl mælk
Smør/margarine til stegning
Sådan gør du:
Pisk (gerne med elpisker) æggene med sukker og salt.
Bland mel og bagepulver i en skål og sigt det i æggeblandingen.
Pisk melet i og hæld til sidst mælken i lidt ad gangen under omrøring.
Denne proces skulle gerne forhindre at dejen klumper, men sker det, så sigt den inden du bager pandekagerne.
Bages på en pande med smør til de er gyldne på hver side.
Vi bruger en blinis pande, men en almindelig pande kan også sagens bruges.
Opbevaring:
Hvis ikke I spiser pandekagerne nybagte, så opbevar dem i køleskabet, og lun dem i ovnen inden de spises. De smager nu også fint kolde. På køl kan de sandsynligvis holde sig 2-3 dages tid - men så længe har de ikke fået lov at stå hos os.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
En mazarinkage med bid og god smag af marcipan. En lækkerbisken. Jeg er ikke udpræget begejstret for mazarinkage, men mine kollegaer Henri...
-
Citron-vanilje-lagkagebunde med vaniljecreme, nougatskum og ferskner. Jeg bagte lagkagen til min mo...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
I lang tid har jeg tænkt på, om kvark kan bruges i cheese cake i stedet for flødeost. Svaret er ja. Så absolut ja. I weekenden tilberedte...
-
Italiensk citrontærte med dejligt cremet fyld og skøn syrlig smag. Den mest kendte citrontærte, er sandsynligvis den med marengs, men den ...
-
Et brød tilberedt på få minutter men med helt igennem fantastisk smag Min kæreste har tigget og bedt mig om, at bage et stenalderbrød, for...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar