Efter adskellige forsøg er det nu lykkedes. Den mest perfekte citronkage er blevet bagt.
Min lillesøsters kæreste, Kim, er meget glad for citronmåne lignende kager, og vi er enige om, at denne variant er absolut den bedste til dato. Det er jeg jo smadder stolt af, for den er af fuldstændig egen opfindelse.
Kagen er elastisk, lidt tung - men slet ikke klæg. Den er meget smagsfuld, tilpas syrlig og frisk. Desuden synes jeg, at den ser flot ud med siruppen på toppen, fordi den får et vådt look og citronskallerne gør overfladen ujævn og lidt mere intressant end en glasur eller blot almindelig kageoverflade.
Absolut en gentagelse værdig - og det er jeg sikker på, at Kim vil give mig ret i.
Tidsforbrug:
Det tager ca. 30 minutter at tilberede dejen, og så skal kagen bage i 40-45 minutter. Når den har hvilet i 10 minutters tid, skal der hældes citronsirup over og den tager ca. 10 minutter at lave.
Sværhedsgrad:
Middelsvær, for der skal beklædes springform, rives citroner og koges sirup. Selve dejen er dog let (a piece of kage so to speak).
Det skal du bruge til 1 springform (8-10 stykker):
2 usprøjtet citroner (du skal bruge 1½ dl citronsaft i alt, så får du ikke den mængde ud af citronerne, kan du spæde til med købt citronsaft)
125 g smør
3 æg
350 g sukker
340 g hvedemel
1 ½ bagepulver
1 dl. mælk
1 dl. kærnemælk
3/4 dl sukker (til sirup)
1 1/4 dl. vand (til sirup)
Smør eller lignende til springformen
Sådan gør du:
Riv citronerne og hæld skrællen i en skål. Pres saften ud af dem og stil den til side.
Tænd ovnen på 180 grader.
Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og smør bunden (bare smør oven på bagepapiret, det er blot en ekstra foranstaltning for, at bunden ikke skal sætte sig fast i formen) og siderne med smør.
Smelt smørret.
Med en elpisker pisker du æg og sukker til sukkeret er næsten opløst, og det ser lyst og luftigt ud.
Hæld ½ dl. citronsaft i det smeltet smør (resten af saften er til siruppen), og hæld det ned til sukkeret (du skal ikke piske endnu).
Hæld 3 tsk citronskaller ned i dejen og stil resten til side.
Vej mel og bagepulver op i en anden skål og sigt det ned til æggeblandingen.
Tag mælken og kærnemælken frem, og imens du pisker hælder du lidt mælk i ad gangen.
Hæld dejen op i springformen og bag kagen i ovnen i 40 minutter.
Stik et trægrillspyd i kagen, og hvis du trækker det op uden dej, så er den færdigbagt.
Når kagen har hvilet i omkring 10 mínutters tid, så kan du tilberede siruppen.
Hæld citronsaft (1 dl), skaller, vand og sukker i en gryde.
For svag varme rører du rundt i det, til sukkeret er smeltet, og så skruer du op for varmen og lader det koge op under konstant oprøring. Når det har kogt i 1 minuts tid, tager du det af varmen og rører lidt imens det tykner (nu hvor det ikke varmes længere).
Tag en strikkepind eller en grill gaffel eller bare en almindelig gaffel og prik en masse huller i kagens overflade.
Hæld stille og roligt siruppen over kagen.
Fjern springformens kant, og løft forsigtigt med begge hænder kagen over på et fad. Løft den lidt hele vejen rundt, inden du løfter den helt fra bagepapiret, så er du sikker på, at den vil slippe papiret hele vejen rundt.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hyben er fantastisk i marmelade - og også med gulerod. Hybenmarmelade er marmeladen for de tålmodige, for det tager tid at ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar