Min storesøster ringede forleden og spurgte om jeg ville bage en kagedame til hendes datters 1 års fødselsdag. Hun ville gerne have en kagedame på en jordbærsnitte, og det synes jeg lød som en mægtig god ide. Jeg hyggede mig meget med at gøre "damen" fin og pæn, og hun smagte også sød og dejlig.
Hvis du ikke skal bruge en kagedame, så kan jeg anbefale dig, at bruge snitterne til andet som f.eks. et tog, flyver osv. Lad fantasien få frit spil. Det er utroligt nemt og kan varmt anbefales.
Du bager en brandpande med snitter - fyldet er naturligvis valgfrit, jeg brugte denne gang jordbærmarmelade. Du kan se opskriften på snitterne under torsdag den 20. september.
Når snitterne er bagte og afkølet, så lægger du et stykke bagepapir over og sætter en streg der hvor kagedejen går til. Nu ved du indenfor hvilken ramme du skal tegne kagedamen (eller toget, flyet osv.).
Tegn på bagepapiret den form kagen skal have (med blyant, for så kan du viske ud, hvis du skal rette lidt i størrelsesforholdene undervejs). Læg bagepapiret oven på kagen, og tag en skarp kniv (jeg brugte en grønsagskniv), og snit med blyantstregen igennem bagepapiret. Jeg skar ikke hele skabelonen ud, men markede med nogle snit, hvor jeg skulle skære. Fjern nu bagepapiret, og skær nu kagen helt igennem og pænt til. (Det overskydende kage, kan du f.eks. vælge at fryse ned og senere bruge til en romkugledej).
Nu skal du pynte kagen med glasur og slik. Du skal huske på, at glasuren ikke må være for fast, når du skal sætte pynten fast, så del eventuel pynten op i forskellige etaper.
God fornøjelse!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Sød kransekage med frisk smag af citron og hindbær. Tør du udfordre traditionerne, og bage en kransekage med citron og hindbær til Nytårs...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Min kæreste er meget glad for klejner, så dem lovede jeg, at bage her i december måned. Jeg var lidt forskrækket ved tanken om den varme oli...
-
Brød? Jeg er i tvivl om, hvordan det brød skal beskrives. Det er nemlig en blanding mellem kage og brød. For det er ikke et ganske alm...
-
Dejlige gode æbleskiver bagt på kærnemælk. Det er bare så hyggeligt, at bage æbleskiver - det er julemånedens pandekager. Og så smager de ...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Sød kransekage med frisk appelsinsmag, chokoladefyld og chokoladeglasur Der er jo selvfølgelig den traditionelle kransekage, og så er der ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar