søndag den 14. oktober 2012

Kagedame på jordbærsnitte

Min storesøster ringede forleden og spurgte om jeg ville bage en kagedame til hendes datters 1 års fødselsdag. Hun ville gerne have en kagedame på en jordbærsnitte, og det synes jeg lød som en mægtig god ide. Jeg hyggede mig meget med at gøre "damen" fin og pæn, og hun smagte også sød og dejlig.

Hvis du ikke skal bruge en kagedame, så kan jeg anbefale dig, at bruge snitterne til andet som f.eks. et tog, flyver osv. Lad fantasien få frit spil. Det er utroligt nemt og kan varmt anbefales.Du bager en brandpande med snitter - fyldet er naturligvis valgfrit, jeg brugte denne gang jordbærmarmelade. Du kan se opskriften på snitterne under torsdag den 20. september.

Når snitterne er bagte og afkølet, så lægger du et stykke bagepapir over og sætter en streg der hvor kagedejen går til. Nu ved du indenfor hvilken ramme du skal tegne kagedamen (eller toget, flyet osv.).

Tegn på bagepapiret den form kagen skal have (med blyant, for så kan du viske ud, hvis du skal rette lidt i størrelsesforholdene undervejs). Læg bagepapiret oven på kagen, og tag en skarp kniv (jeg brugte en grønsagskniv), og snit med blyantstregen igennem bagepapiret. Jeg skar ikke hele skabelonen ud, men markede med nogle snit, hvor jeg skulle skære. Fjern nu bagepapiret, og skær nu kagen helt igennem og pænt til. (Det overskydende kage, kan du f.eks. vælge at fryse ned og senere bruge til en romkugledej).

Nu skal du pynte kagen med glasur og slik. Du skal huske på, at glasuren ikke må være for fast, når du skal sætte pynten fast, så del eventuel pynten op i forskellige etaper.

God fornøjelse!

Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage