Øvelse gør mester! Og det ser vist ud til, at jeg sagens kunne bruge lidt øvelse i, at bage kranse. "Heldigvis" er det udseendet som den er gal med. Smagen er helt i top. Men desværre ser min blommekrans ikke så appetitlig ud, som den faktisk fortjener. Jeg kan garanterer, at den er god, og sidder lige nu vefornøjet med et stykke i munden.
Min veninde Mette gav mig nogle dejlige blommer fra hendes forældres blommetræ, og de har ligget i min fryser og ventet på, at blive brugt til noget dejligt bagværk. Da jeg så denne opskrift på "skøn krans", tænkte jeg, at det var nu blommerne skulle bruges. Mere hyggelig efterårsagtigt bliver det bare ikke. Hvis du ikke har en veninden, som kommer med blommer, så kan du også bruge bruge andre bær eller frugter f.eks. brombær, svesker og lignende og eventuelt lave en luksusversion med revet marcipan over frugterne.
Tidsforbrug:
I alt ca. 2½ timers tid inkl.
5 minutter på tilberede bær/frugter. 1 times tid på køl. 30-40 minutter på at blande ingredienser, rulle ud og lægge fyld på, samle/forme dejen til en krans. 30 minutters hævetid. 20 minutters bagetid.
Sværhedsgrad:
Jeg vurderer, at blommekransen er middelsvær at bage - det skyldes hovedsagligt, at det kræver snilde at håndtere dejen, ikke så meget det at blande den sammen osv.
Det skal du bruge:
Ca. 400 gram bær/frugt (fyld)
100 g sukker (fyld)
25 g / ½ pakke gær
1 dl. kold mælk
175 g smør (stuetemperatur)
1 spsk sukker
½ tsk salt
½ tsk stødt kardemomme
250 g hvedemel
150 g flormelis og kogende vand (glasuren)
Sådan gør du:
Hvis du bruger store frugter, skal skal de skæres ud til mindre stykker. Læg dem derefter i en skål med sukkeret, rør rundt og stil det i køleskabet i 1 times tid.
Gæret røres ud i mælken.
Smørret skæres i små tern og hældes i skålen.
Tilsæt til sidst sukker, salt, kardemomme og hvedemel.
Bland det hele godt sammen.
Dejen minder om en mørdej.
Rul dejen ud på 2 stk. bagepapir lagt ved siden af hinanden. Dejen skal rulles til ca. 50-60 cm længde og 15 m. bred.
Hæld fyldet (frugt/bær) på i midten (uden evt. saft).
Læg den ene halvdel dej over fyldet og derefter den anden, så fyldes er samlet i midten.
Samle dejen til en krans, og lad den hæve på bagepapiret i 30 minutter. Hvis din krans er på midten mellem de 2 stykker bagepapir, så klip papiret af på hver side eller fold det ind under kagen. Hvis du flytter på kransen, så går den fra hinanden (det skete for mig).
Klip dejens top med ca. 3 cm. mellemrum. Det ser flot ud.
Læg kransen på bagepladen med et viskestykke over, og lad den hæve på bordet i 30 minutter.
Tænd ovenen på 225 grader (alm.), og bag kagen i 20 minutter.
Når kagen er let afkølet, kan du røre glasuren og hælde den på.
Det kan være svært, at flytte kransen, så måske I skal være 2 personer om det. Min var allerede gået fra hinanden, men det var alligevel svært. Jeg flyttede den med kagespartel.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
En sprød kiksebund, blødt cheesefyld med appelsinsmag og appelsingele på toppen Heidi fra min yngste søns mødregruppe sagde en dag, at det...
-
Min kæreste er meget glad for klejner, så dem lovede jeg, at bage her i december måned. Jeg var lidt forskrækket ved tanken om den varme oli...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
En superlet dessert som smager himmelsk Da jeg en sen aften havde lyst til at bage, så fik jeg den ide, at koge Penna Cotta - det tager ne...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Hvedebolledej med vaniljecreme og chokoladeglasur Da vi skulle holde den årlige fastelavnsfest for venner og familie, var min kæreste og j...
-
Brød? Jeg er i tvivl om, hvordan det brød skal beskrives. Det er nemlig en blanding mellem kage og brød. For det er ikke et ganske alm...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sød kransekage med frisk appelsinsmag, chokoladefyld og chokoladeglasur Der er jo selvfølgelig den traditionelle kransekage, og så er der ...

Ingen kommentarer:
Tilføj en kommentar