Tidsforbrug:
30 minutter og 25 minutters bagetid.
Sværhedsgrad:
Let.
Det skal du bruge til 12-14 stk.
2 æbler
Kanelsukker (kanel blandet med sukker) til at vende æblerne i og til at strø over
60 smør
2 æg
200 g sukker
1 dl. smagsneutral olie
2 dl. kærnemælk
300 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk natron
2 tsk stødt kanel
1 knivspids fint salt
Sådan gør du:
Skral æblerne, skær dem i både og skær kernehuset fra. Skær hver kvart æblebåd i 2-3 mindre bådstykker.
Tænd ovnen på 180 grader.
Læg æblestykkerne i en skål, og hæld kanelsukker over og vend dem forsigtigt i kanelsukkeret, så alle siderne får noget på. (Jeg vil tro, at du skal bruge dobbelt af sukker i forhold til kanelen - jeg blander det på slum, så jeg ved det egentlig ikke).
Smelt smørret i en gryde.
Pisk imens sukker og æg sammen med en elpisker.
Pisk det smeltet smør og derefter olien og kærnemælken i æggeblandingen.
Tag en ny skål frem, og vej/mål de tørre ingredienser af, og sigt dem ned til æggeblandingen.
Nu må du ikke piske dejen sammen, for så bliver den ikke luftig. Tag en grydeske og vend forsigtigt melet rundt. Du må ikke røre for længe, og der må gerne være små klumper af mel i dejen.
Fyld dejen i muffinformene (med eller uden papir - hvis du bager uden, så smør formene), og stik 2 både af kanelæblerne ned i dejen, men lad lidt af æblesiden titte op.
Strø kanelsukker over og bag dem i 25 minutter.
Opbevaring:
Muffins smager bedst samme dag de er bagt, men kan også være fine dagen efter, og så skal de opbevares i en lufttæt beholder. Jeg vil mene, at muffins med kærnemælk, som regel også smager godt dagen efter.
Kilde:
Jeg blev inspireret til denne opskrift, efter at have set en lignende opskrift i Alt for damerne (2/2012).
Ingen kommentarer:
Send en kommentar