Min lillesøster skal til stor fest med hendes venner, og hun spurgte mig i den forbindelse, om jeg ville ulejlige mig med, at bage flutes til festmiddagen. Og selvfølgelig vil jeg det. Eva sagde, at det skulle være ganske almindelig flutes, så jeg har holdt mig fra diverse sjove tiltag og fundet på noget helt basalt. Resultatet blev nu ganske fint, og kan sagens klare en gentagelse en anden gang. Jeg lavede dobbelt potion og fik 52 stk. ud af det. Dejen skal dog røres på en køkkenmaskine, for den er meget klæg!
Tidsforbrug:
I alt ca. 2½ timer. Ca. 20 minutter om at samle dejen, som så skal hæve 60 minutter, så skal du forme flutes, ca. 15 minutter, og de skal hæve 30 minutter på bagepladen og til sidst skal de bages 15 minutter.
Sværhedsgrad:
Det er meget let at lave disse flutes, og det sværeste må være, at forme dem pæne og lave et pænt snit.
Det skal du bruge til ca. 20-25 stk.:
1 pk gær/ 50 g
4 dl lunken vand
½ dl. olivenolie
2 tsk salt
2 spsk flydende honning
500 g pizzamel
Ca. 350 g hvedemel
Sådan gør du:
Opløs gæren i vandet, og tilsæt olie, salt og honning.
Rør al pizzamelet i og ca. ½-delen af hvedemelet. Resten af melet bruges senere.
Rør dejen i ca. 5 minutter, så den bliver sej - men stadig klæg.
Lad dejen hæve tildækket i 60 minutter på køkkenbordet.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft og find 2 bageplader frem med bagepapir.
Ælt dejen let igennem med lidt mel. Den er stadig klæg.
Skær små stykker dej ud - ca. 20-25 stk.
Form dem til flutes (først rund som en bolle, og så ruller du dem lange). med resten af melet, og læg dem på bagepladen. Giv hvert et flute et snit på midten med en skarp kniv, du kan også vælge 2 skrå snit - det ser bare flot ud med et snit.
Læg viskestykker over brødene og lad dem hæve i ca. 30 minutter.
Bag dem i ovnen i 15 minutter.
Opbevaring:
Hvis du ikke spiser brødene med det sammen, så vil jeg anbefale dig, at lægge de færdigbagte brød i en tætlukket pose, så de ikke får luft. De kan holde sig 1-2 døgns tid, og så skal de varmes for at blive helt lækre igen.
fredag den 5. oktober 2012
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Mullehusets forslag til bagværk lige nu
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Citron-vanilje-lagkagebunde med vaniljecreme, nougatskum og ferskner. Jeg bagte lagkagen til min mo...
-
Hvedebolledej med vaniljecreme og chokoladeglasur Da vi skulle holde den årlige fastelavnsfest for venner og familie, var min kæreste og j...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Sød kransekage med frisk smag af citron og hindbær. Tør du udfordre traditionerne, og bage en kransekage med citron og hindbær til Nytårs...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar