søndag den 15. september 2013

A coconut dream / En kokos drøm



En kokoskage som får dig til at dagdrømme om fyldet i en Bounty chokoladebar og flødeboller.

Denne kage har jeg valgt skal hedde A Coconut Dream / En kokos drøm, for når den spises, kan man ikke undlade at tænke på fyldet i en Bounty chokoladebar eller en flødebolle.

Kagebundene er en svampede/spongy bund, som den der bruges i Australske Lamingtons. Moussen indeholder æggehvider, og smager derfor af flødebolle. Kagen er smurt med creame cheese frosting, og endeligt er der kokos i både moussen og på toppen. Smagen er fin og virkelig lækker.
 
Sværhedsgrad:
Svær.

Tidsforbrug:
I alt omkring 1½ time.  
20 minutter på at tilberede kagedejen, og kagen skal bage i 30 minutter.
Kokosmoussen tager ca. 15-20 minutters tid at tilberede.
Creame Cheese frosting tager 5 minutters tid.
Det tager ca. 30-45 minutter at samle kagen og pynte den.

Kageplan:
1. Bag kagebundene (kan bages en dag i forvejen)
2. Tilberede moussen
3. Tilberede creame cheese frosting
4. Samle kagen

Det skal du bruge til kagebundene:
250 g smør
4 dl sukker
4 æg
1 tsk vaniljesukker
500 g hvedemel
5 tsk bagepulver
3½ dl mælk

Kagebundene bages i 2 springforme på ca. 26 cm. Hver kagebund skæres over, så du får 4 i alt.  
Desuden skal du bruge smør og bagepapir til formene.

Sådan gør du med kagebundene:
Tænd ovnen på 185 grader varmluft.
Skær smørret i mindre tern og pisk det sammen med sukkeret.
Pisk et æg i ad gangen.
Tilsæt vaniljen.
Pisk mælken i.
Bland mel og bagepulver i en anden skål, og sigt og vend melet i dejen.
Smør og læg bagepapir i bageformene (ja begge dele) og hæld dejen i formene (eller bag en ad gangen, hvis du kun har én form).
Med en dejskraber fordeler du dejen jævnt, så den bages til ensartet højde i hele formen. (Hvis du vejer dejen, så er du sikker på, at bundene bliver lige store.
Bages i 25 minutter.
Vent med at løfte kagen op ad formen til den er afkølet. Hvis du bager kagen dagen før, så pak den i en pose og gem den ved stuetemperatur til næste dag.

Det skal du bruge til kokosmoussen:
3 blade husblas
4½ æggehvider (3 bærger fra Danæg)
130 g sukker
1 tsk vaniljesukker
2 dl piskefløde
90 g kokosmel

Sådan gør du med kokosmoussen:
Læg husblassen i blød i 5-10 minutter i koldt vand (følg pakkens anvisning).
Imens pisker du æggehviderne helt stive.
Pisk sukker i lidt af gangen.
I en anden skål pisker du piskefløden til flødeskum.
Rør den stive æggehvidemasse, vaniljesukker og kokosmel i flødeskummen.
Smelt husblas over vandbad.
Hæld 2-3 spsk kokosmousse i husblassen og rør indtil det er udrørt og smeltet. Dette køler husblassen.
Rør 2-3 spsk kokosmousse mere i, og igen og igen og rør til sidst det hele sammen.
Stil kokosmoussen tildækket i køleskabet i minimum 1 times tid.

Det skal du bruge til creame cheese frosting:
120 g smør
200 g Philadelphiaost naturel
250 g flormelis

Sådan gør du med creame cheese frosting:
Tag smørret ud af køleskabet i god tid, og lad det blive blødt.
Rør smørret sammen med osten og flormelis til det har en ensartet konsistens.
Stil din creame cheese på køl indtil ca. 5 minutter før, at du skal bruge den.

Desuden skal du bruge:
40 g finthakkede mørk chokolade
100 g kokosmel

Sådan samler du kagen:
Begge kagebunde skæres igennem, så du har 4 tynde kagebunde i alt.
Jeg klippede desuden kanten af kagerne, så de var helt fine og skarpe i kanten.
Læg en kagebund (1) på dit serveringsfad.
Smør kokosmousse på (overvej hvor meget du skal smørre på, for der skal være til 3 lag i alt).
Læg en kagebund (2) på.
Smør kokosmousse på.
Læg en kagebund (3) på.
Smør kokosmousse på.
Drys den mørke chokolade over det sidste lag kokosmousse. Pas på du ikke kommer for tæt på kagens kant, og hold dig ca. 1 cm fra kanten, for eller kan du risikere at der kommer chokoladestykker i din creame cheese, og det ser ikke så flot ud, når kagen skal være helt hvid/cremefarvet (det skete for mig enkelte steder).
Læg den sidste kagebund (4) på.
Smør kagen ind i creame cheese frosting. Jeg brugte en dejskraber og en ske, og på kagens sider satte jeg en klat creame cheese frosting med en ske, som jeg smurte ud med dejskraberen. Men gør det som fungerer for dig.
Når kagen er smurt jævnt og fint ind i creame cheese frosting på toppen og siden, så drysser/trykker du kokossen på. På kagesiden tog jeg en håndfuld kokos og pressede den forsigtigt mod kagen. Der røg en del kokos ned på fadet, men det samlede jeg op og lagde på igen og igen.   

Holdbarhed og opbevaring:
Kagen skal opbevares i køleskabet og helst tildækket/i en beholder, så den ikke tager smag af andre stærktsmagende eller -lugtende madvare i køleskabet.
Al kagen blev spist, så jeg ved ikke hvor længe den vil holde, men jeg vil formode, at den kan spises i 2-3 dage efter at den er samlet.

Inspiration (c) Mullehuset.dk
Denne kage har jeg med stolthed selv fundet på. Det var tanken, at kagen skulle have været højere, så det vil jeg forsøge næste gang (så der kommer 8 lagkagebunde i alt).






2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Super skøn kage. Den minder mig om de chokolader der hedder Rafello fra Ferrero Rocher. Sååå lækker!

Anonym sagde ...

*Rafaello

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage