Hvis du ikke lige har en vægt ved hånden, så kig her hvad ingredienserne ca. vejer pr. deciliter og spiseskefuld. Du kan også se enkelte ingrediensmål og vægt i cups og engelske mål, hvordan du omregner Fahrenheitgrader til Celsius og omvendt, og hvilke ovngrader du som tommelfingerregel bør bage ved. Og endeligt så kan du se forslag til hvad du kan erstatte nogle ingredienser med f.eks. olie i stedet for smør.
Kom gerne med en kommentar, hvis du har nogle mål, som jeg ikke har med, eller har anden god viden, som jeg og andre kunne få gavn af.
Betegnelser:
Kg = kilogram
g = gram
l = liter
dl = deciliter
spsk = spiseske
tsk = teske
min. = minutter
fl. = flaske
knsp = knivspids
pk. = pakke
1 kvint = 5 gram
1 lod = 15 gram
Decilitermål i forhold til vægt:
1 dl farin = ca 60 gram
1 dl flormelis = ca 55 gram
1 dl fuldkornsmel = ca. 60 gram
1 dl grahamsmel = ca. 60 gram
1 dl hasselnødder = ca 60 gram
1 dl hakket sukat = ca 65 gram
1 dl hvedemel = ca 55 gram
1 dl hvedeklid = ca. 30 gram
1 dl havregryn = ca 35 gram
1 dl honning = ca 125 gram
1 dl kakaopulver = ca 45 gram
1 dl kartoffelmel = ca 70 gram
1 dl kokosmel = ca 35 gram
1 dl korander = ca 60 gram
1 dl mandler = ca 50 gram
1 dl majsstivelse = ca 50 gram
1 dl olie = 90 gram
1 dl rasp = ca 50 gram
1 dl rismel = ca 65 gram
1 dl rosiner = ca 50 gram
1 dl rugmel = ca 55 gram
1 dl sesamfrø = ca 60 gram
1 dl sigtemel = ca 55 gram
1 dl sirup = ca 145 gram
1 dl smør / margarine = ca. 90 gram
1 dl sukker = ca 85 gram
1 dl valnødder = ca 40 gram
Strøget spiseske i forhold til vægt:
1 spsk farin = ca 10 gram
1 spsk fint salt = ca 15 gram
1 spsk flormelis = ca 8 gram
1 spsk hvedemel = ca 10 gram
1 spsk kakaopulver = ca 10 gram
1 spsk kartoffelmel = ca 12 gram
1 spsk kokosmel = ca 6 gram
1 spsk majsstivelse = ca 8 gram
1 spsk smør / margarine = ca. 15 gram
1 spsk sukker = ca 15 gram
1 spiseskefuld (15 ml) svarer næsten til 3 teskefulde (3 x 5 ml).
Danske mål omregnet til amerikanske cups og engelske mål:
500 g hvedemel = ca. 4 cups
500 g sukker = ca. 2½ cups
250 g sukker = ca. 1 cup og 2 tablespones (spiseskefulde)
225 g smør = ca. 1 cup
4 dl vand / mælk = ca 2 cups = ca. 1 pints = 1/4 gallon
1 1/4 dl vand / mælk = ca. ½ cup = 1/4 pint
Kan erstattes med?
1 dl olie kan erstatte 100 gram smør eller margarine.
Lys farin kan erstattes med tilsvarende blanding af sukker og brun farin.
Celsiusgrader omregnet til fahrenheit:
Man dividerer celsiusgraden med 5, ganger tallet med 9 og lægger 32 til.
Fahrenheitgrader omregnet til celsius:
Man trækker 32 fra fahrenheitgraden, dividerer tallet med 9 og ganger med 5.
Temperaturindstillinger:
Sandkager = 175 grader
Almindelige kager bagt i forme og sukkerbrødskager = 180-200 grader
Småkager = 180-200 grader
Marengs, makroner og kransekage = 100-150 grader
lagkagebunde, roulader og tærter = 180-200 grader
Linser og mazariner = 200 grader
Butterdej og weinerbrød = 200-225 grader
Brød på bageplade og boller = 200-235 grader
Vandbakkelser = 200 grader
Kiks og knækbrød = 200-225 grader
Gratiner = 200 grader
Svag varme = ca. 150-175 grader
Middel varme = 175-200 grader
Stærk varme = 200-300 grader
Varmluft:
Vamluftsovne har en ventilator i bagvæggen, så luften cirkulerer i ovnrummet. Temperaturen skal være lavere end ved almindelig under/over-varme, ca. 10 %. Fordelen ved varmluft er, at du kan bage på flere plader ad gangen i ovnen:
250 grader = 225 grader varmluft
225 grader = 200 grader varmluft
200 grader = 180 grader varmluft
175 grader = 160 grader varmluft
160 grader = 150 grader varmluft
Abonner på:
Opslag (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Min kæreste er meget glad for klejner, så dem lovede jeg, at bage her i december måned. Jeg var lidt forskrækket ved tanken om den varme oli...
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Dejlige gode æbleskiver bagt på kærnemælk. Det er bare så hyggeligt, at bage æbleskiver - det er julemånedens pandekager. Og så smager de ...
-
Æblemarmelade med varmende krydderier som frisk ingefær og kanel. Da jeg efterhånden havde et mindre lager af æbler, og forudså at min f...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
En klassisk julesmåkage med kokos og lidt citron. Hvis du mangler tid til at bage julesmåkager, så kan du ty til fedtebrød. Her skal deje...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar