onsdag den 4. januar 2017

Stormflodskage!


Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder

Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travlhed i min familien med 2 små drenge. Men i aften sidder jeg trygt og rart i min sofa, med fjernsynet tændt på DR2, hvor de viser opdateringer fra Stormfloden. Her er mulighed for en opdatering, og den griber jeg.

For sådan en omgang blæst og vand får mig til at putter mig endnu dybere i sofaen. Og jeg tænker at netop i aften, vil det være rart med en kop dampende varm te og et stykke kage. Her kunne det f.eks. være denne sukkerbrødskage. Hvis du ikke har solbærmarmelade, så brug en anden type f.eks. appelsinmarmelade. Og har du ikke hasselnødder, så brug f.eks. mandler eller undlad dem fuldstændig. Opskriften passer så fint til en aften, hvor der skal bages kage, med det køkkenet nu engang byder på.



Du kan også undlade eller bruge andre krydderier. Kun fantasien sætter grænser. Har du udelukkende kanel i skabet, så kan du sagens nøjes med det. Så brug 2 tsk. i stedet for 1.

Sværhedsgrad: 
Let - kan med fordel bages med børn.

Tidsforbrug: 
I alt ca. 1 times tid.
Det tager ca. 30 minutter at tilberede dejen, og så skal kagen bages i 30-35 minutter.

Det skal du bruge til 1 kage: 
50 g smør
3 æg
2½ dl sukker
2 tsk vaniliesukker
1 dl mælk
3½ dl hvedemel
2 tsk bagepulver
1 knsp salt
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk stødt kanel
1/2 tsk stødt ingefær
1½ dl solbærmarmelade eller anden marmeladetype
80 g grofthakkede hasselnødder
Smør til bageformen

Tilberedes i
Du kan f.eks. bruge en springform på 25 cm., et ildfastfad eller en randform.

Sådan gør du: 
Tænd ovnen på 175 grader.
Smelt smørret i en gryde.
Imens smørret smelter, pisker du æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt (pisk længe).
Hæld mælken i det smeltet smør og hæld det i sukkerblandingen.
I en anden skål blander du hvedemel, bagepulver, salt og krydderier sammen.
Sigt melblandingen i dejen, og rør meget forsigtigt dejen sammen. Rør ikke for længe eller for voldsomt.
Rør til sidst forsigt marmeladen i.
Smør din bageform og drys den med rasp.
Hæld dejen i formen og glat den jævnt ud.
Hak hasselnødderne groft og drys dem over kagen.
Bag kagen i midten af ovnen i 30-35 minutter.
Stik i kagen for at se, om den er bagt tilstrækkeligt. Hvis der hænger dej ved, så skal kagen bages længere tid.

Holdbarhed og opbevaring
Når kagen er afkølet, skal den opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Kagen smager allerbedst samme dag som den er bagt.

Inspiration: 
Grundopskriften på sukkerbrødskagen er fra Leila Lindholms bog "A piece of cake". Du får grundopskriften ved udelukkende at bruge 1 tsk vaniljesukker, undlade krydderier og øvrigt fyld/tilføjelser.



Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage