Det er naturligvis farligt, at kalde det for en klassisk chokoladekage, for der findes jo ekstremt mange forskellige måder, at bage en chokoladekage. Denne variant er dog, det jeg opfatter som den klassiske af slagsen - især fordi den har kokos på glasuren.
Min kæreste er absolut ikke kageglad, og den eneste kage, som han overhovedet gider overveje at spise, er chokoladekage, så denne er naturligvis bagt til ære for ham. Han synes den smagte dejlig, meeennn at den måske kunne have brugt lidt mere chokolade. Nu skal det smage meget (læs; MEGET) af chokolade, for at falde i Jans smag, så jeg vil lade det være op til dig selv, om du vil give den et par tsk chokoladepulver mere. Min dom er, at den smager skønt, er saftig, luftig og har helt tilpas smag af chokolade. Den opfylder alle mine krav til en klassisk chokoladekage - og vil desuden være god som en klassens-time-kage.
Tidsforbrug
Det tager ca. 20-30 minutter at tilberede dejen, så skal den bage i ovnen i 15 minutter, og så skal du tilberede glasuren.
Det skal du bruge til en kageform på størrelse med en halv bradepande
150 g smør
100 g mørk chokolade (omkring 70 %)
3 æg
2 dl sukker
2 1/4 dl. hvedemel
1½ tsk bagepulver
1 knivspids fint salt
3 spsk kakaopulver
1 dl lunkent vand
Det skal du bruge til glasuren
200 g flormelis
3 spsk kakaopulver
1 spsk smør
Nogle spsk kogende vand
Eventuel kokosmel som drys
Sådan gør du
Tænd oven på 200 grader.
Smelt smørret ved lav varme i en gryde på komfuret.
Imens smørret smelter, hakker du chokoladen groft, og stiller den til side.
Pisk nu æg og sukker til det bliver lyst og luftigt.
Rør de tørre ingredienser sammen i en anden skål, og sigt dem ned til æggemassen. Vend forsigtigt melblandingen rund i dejen.
Hæld derefter det smeltet smør og vand i dejen lidt ad gangen. Rør forsigtigt rundt, det skal ikke være for voldsomt.
Dejen kan virke lidt tynd, i forhold til øvrige kagedeje.
Hæld dejen i en kageform med bagepapir.
Drys de hakkede chokoladestykker jævnt over den.
Bag kagen i 15 minutter på den anden nederste rille. Stik eventuelt i den med et trægrillspyd, for at se om den har fået tilstrækkeligt.
Når dejen er kølet lidt af, tilbereder du glasuren ved at blande alle ingredienserne sammen og hælde kogende vand i, til du har den ønskede konsistens. Hæld glasuren på den lune kage, og glat det eventuelt ud, ved at dyppe en dejskraber i kogende vand. Drys eventuelt kokos eller anden drys over glasuren imens den er våd.
Kagen vil egne sig rigtig godt som en KTK - klassenstimekage. Du skal blot gange ingredienserne med 2 og bruge en stor bradepande.
12 kommentarer:
Hooooold nu op! hvor er den super! Bagte den i går aftes, og her til morgen "kom jeg til" at smage igen - og den er stadig luftig og fugtig.
Tusind tak for en lækker, lækker opskrift - den er blevet gemt!
//Rikke
1000 tak LittleMiss Rikke, jeg blev simpelthen SÅ glad for dine kommentarer.
BageGLADE hilsner fra
Mulle
Hej.
Hvor stor en form skal jeg bruge?
Mvh
Jette
Hej Jette, du skal bruge en form på ca. ½ størrelse af en almindelig bradepande.
Det er ulovligheder i den store klasse :-D
Hold da op en super nem og lækker kage.
Resten, hvis der bliver rester, skal min kollega smage i morgen.
Vil bage den i aften i en bradepande (gange 2 med opskriften). Skal den så have dobbelt så lang bagetid i ovnen?
Jeg tror stadig omkring 15 minutter er tilstrækkeligt, for dejen vil ikke være højere men bredere. Prøv eventuelt at stikke i kagen efter 15, og hænger der dej ved så giv den 5 minutter mere. God fornøjelse med bageriet.
Mange tak. Den fik 15 minutter og havde perfekt konsistens. Fulgte opskriften til punkt og prikke, lavede dog hvid chokoovertræk med mørke chokospåner i stedet for glasur og kokos og tilsatte to teskeer appelsinskal og en pakke hakkede mandler. Den var begrebet af lækkerhed. Jeg har prøvet mange chokoladekager men denn opskrift er perfekt, og dejligt med de kun 15 min. i ovnen ;) Den blev ædt næsten rub og stub på min kærestes arbejde, hvor han havde den med. Folk tog to gange og kommenterede den meget positivt :)
Kunne man ikke skifte det lunkne vand ud med appelsinsaft. Tænker at appelsin og chokolade jo er en skøn kombination :-)
Hej Ulla, jeg har ikke prøvet det selv, men min søster har en god chokoladekageopskrift, hvor der bruges appelsinsaft. Prøv det - og giv endelig lyd fra dig, hvis det er en succes.
Bagehilsner fra Mullehuset.dk
Kagen er virkelig lækker - og nem.
Vandet kan med stor fordel erstattes med kaffe!
Tror helt sikkert også appelsinsaft vil være godt.
Kokos får ekstra smag, hvis det ristes let på en tør pande:)
Mega lækker sag ! - Jeg har lavet det med en mørk chokolade fra Xorac. Guf den resultet ! - Har også fundet en siden med opskrifter fra Xorac .. vil jeg da lige dele http://xorac.dk/start/klassisk-brownies/
Send en kommentar