Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen.
Da jeg en dag sagde til mine kollegaer, at de gerne måtte komme med ønsker til kager, som jeg skulle bage, svarede min kollega, Kenneth, at han gerne ville have gulerodskage. Der findes utrolig mange opskrifter på gulerodskage, men dette er efter min egen mening en af de allerbedste. Kenneths komentar til kagen var "den må du gerne bage igen en anden gang".
Så her er opskriften på en kage, som er fuld af gulerødder, krydderier og smager simpelthen fantastisk.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
I alt omkring 2 timer. 45 minutter om at tilberede dejen, og kagen skal bage i ca. 55 minutter, og glasuren tager ca. 15 minutter at tilberede.
Det skal du bruge til en kage 8-12 stk. (en springform på ca. 24 cm):
450 g gulerødder (ca. 4-5 store)
3 æg
3 dl sukker
3 dl hvedemel
1 tsk vaniliesukker
3 tsk bagepulver
1½ tsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
½ tsk stødt ingefær
1 knsp salt
1½ dl solsikkeolie
smør og rasp til formen
Glasuren:
60 g smør
4 dl flormelis
1 tsk vaniliesukker
Revet skal af ½ citron
100 g flødeost neutral
Sådan gør du:
Kagen
Skræl og riv gulerødderne, stil dem til side.
Smør springformen og hæld et tyndt lag rasp på siderne.
Tænd ovnen på 150 grader.
Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
Bland de tørre ingredienser og vend dem i æggene.
Hæld solsikkeolien og de revne gulerødder i dejen, og rør det sammen.
Hæld fyldet i springformen, og glat den ud med en dejskraber.
Bag kagen i ca. 55 minutter på midterste rille. Stik i kagen og se om den har fået nok. Hvis der hænger dej fast, så skal kage have længere tid.
Lad kage køle helt af inden du smøre glasuren på.
Glasur
Riv ½ citron groft og hak skallerne fint.
Bland de øvrige ingredienser sammen med citronskallen og smør den på kagen.
Opbevaring og holdbarhed:
Når kagen har fået glasur på, så kan den holde sig i helt op til 3 dage i køleskabet.
Du kan også opbevare kagen i en lufttæt beholder ved stuetemperatur, indtil du smøre glasuren på. (Når der er glasur på, så skal kagen stå på køl).
Tips:
Du kan bage kagen aften før, og vente med at tilberede glasuren og smøre den på til kagen skal spises dagen efter.
Kagen smager også smadder godt med solsikkekerner.
Du kan undlade citron i glasuren.
Inspiration:
Denne opskrift er en "mulleficeret" version af opskriften på Verdens bedste gulerodskage fra Leila Lindholms bog "A piece of cake".
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Citron-vanilje-lagkagebunde med vaniljecreme, nougatskum og ferskner. Jeg bagte lagkagen til min mo...
-
En mazarinkage med bid og god smag af marcipan. En lækkerbisken. Jeg er ikke udpræget begejstret for mazarinkage, men mine kollegaer Henri...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar