mandag den 9. juli 2012

Frugtkage

Mine forældre er lige så kageglade som mig, og da jeg og min søn Philip skal besøge dem i morgen, så skal jeg selvfølgelig have hjemmebagt kage med.

Valget faldt på en frugtkage. Opskriften har jeg blot "mulleficeret" lidt, den er fra Nigellas kogebog. I stedet for nødder har jeg hakket 150 g. blandet tørret frugt og hældt ca 1/4 dl mørk rom i fyldet. Ændringen skyldes, at mine forældre har et anstrengt forhold til nødder.


Jeg får den desværre først smagt i morgen, og ikke nu hvor den er frisk. Jeg vil ikke skære i den og ødelægge dens udseende. Jeg er så vild med kager i bageforme med lag eller fyld, som ligger fint og smagfuldt når kagen skæres. I morgen får jeg at se, om den ser flot ud, og må så vurdere smagen med tanke om, at den er på 2. dag.

Bageformen købte jeg på et loppemarked tidligere på sommeren - den er skam udemærket, men til jul skal der skrives en flot bageform på ønskelisten f.eks en med mønster som en tulipan... Specialkøbmanden.dk har flere fantastiske varianter.

Smagsdommen kommer i morgen.

Dagen efter:
Øv, øv, øv... Kage havde ikke bagt tilstrækkelig længe. Den skulle have haft 10 min mere. Vi smagte på den bagte del, og det smagte SKØNT, så kageopskriften skal helt klart prøves igen - og så skal et fint endeligt billede også uploades. To be continued...

Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage