mandag den 16. juli 2012

Hjemmebagte pitabrød

Hjemmebagte pitabrød på grahams- og hvedemel

Da vi i sidste uge spiste burgere, var det med hjemmelavede burgerboller. Og fordi burgerbollerne smagte SÅ godt, fik jeg mod på også at bage pitabrød.

I dag blev det afprøvet, og heldigvis var det også en sucess - så meget, at jeg har svært ved at forestille mig, at vi nogensinde spiser de købte igen. I de varme hjemmebagte er der fylde, mæthed og smag.

Hvis du har mod på det, så er opskriften her - men pas på; du kan risikere udelukkende, at ville have dem fremadrettet!


Sværhedsgrad:
Let.

Tidsforbrug:
25-30 minutter på dejen, forme boller mv. og 45 + 15 minutters hævetid, plus 7-8 minutters hævetid.

Det skal du bruge til 10-12 stk.
25 g. gær
3 dl lunken vand
1/2 tsk sukker
50 g grahamsmel
1 tsk salt
Ca 400 g hvedemel

Sådan gør du:
Udrør gæren i lunkent vand.
Tilsæt salt, sukker og grahamsmelet og rør godt. 
Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, og ælt dejen ensartet.
Læg igen viskestykket over, og lad dejen hævet 45 min.

Tænd ovnen på 300 grader.
Hæld dejen ud på bordet, og ælt den meget lidt.
Del den i 10-12 stykker.
Beklæd 2 bageplader med bagepapir og drys mel på.
Form dejstykkerne til boller, tage en kagerulle, og rul dem flade ca 1/2-1 cm.
Brødene samler sig og hæver opad, når de bages, så de skal være meget flade.
Fordel brødene på de 2 plader, og læg viskestykker over, så de kan hæve 15 minutter igen.
Bag brødene på en plade af gangen. De skal have ca 7-8 min.
Hold øje med dem! Når de er lidt gyldne, skal de ud. De må ikke blive sprøde. Den høje varme giver en form for chok effekt, så de bliver spøde, når de kommer fra varmen til stue-temperatur.
Hvis du vil have dem mere sprøde, så kan du pensle dem med vand, lige inden du sætter dem ind i ovnen.

Holdbarhed og opbevaring:
Når pitabrødene er afkølet, skal de opbevares i en lukket beholder/pose ved stuetemperatur. De smager allerbedst samme dag, som de er bagt.



2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hvordan var de dagen efter?
(Hilsen LOG)

Karin Ester Wiggers sagde ...

De smager også godt dagen efter. Ikke som da de var nybagte, men stadig fint.
Skriv gerne en kommentar om det, hvis du prøver det en dag.
Bagehilsner fra
Mulle

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage