Så fik vi endelig lidt sommervarme, og så skal der da laves kærnemælkskoldskål. Min storesøster, Katja, har også flere gange forslået, at jeg bagte kammerjunkere, så det passede fint til lejligheden.
Opskriften er fra Gyldendals Bagebog, og den er meget let at lave (ca 10 min. -bagetid). Dejen blev for blød til at rulle til pølse, så jeg formede kugler med en teske direkte fra skålen. Jeg trykkede dem lidt flade med hånden.
Jeg lavede dem med kardemomme, og her skal der passes på, at der ikke kommer for meget i (hellere 1/4 end 1/2 teske). Som opskriften skriver, kan der også bruges revet appelsin eller citron, hvilket sikkert også er skønt.
Der blev 57 stk., så antallet i opskriften passer. Jeg synes dog, at det var besværligt, at skære dem igennem. Næste gang vil jeg lave dem meget små og springe skæreprocessen over.
Koldskålen var a la min mors - den kan jo laves på så utrolig mange måder, men sådan her er jeg vokset op med, at koldskål skal smage.
Mor-Lenas koldskål:
4 æggeblommer (ca 120g. pasteuriserede)
150 g. sukker
2 l. Kærnemælk
1 l. A38
Evt. 1-2 teske vaniljesukker
Pisk æg og sukker hvidt og luftigt, hæld A38, kærnemælk og vaniljesukker i og rør rundt. Holder ca. 2 dage i køleskab.
En lille historie: Da jeg var barn, var jeg tit med mine forældre på camping. Sammen med nogle andre familiemedlemmer var mine forældre fastliggere i en periode i Gedser, og en sommer fik vi overtalt min mor til at lave koldskål til os alle sammen (ca. 15 personer) - hun er kendt for bla. sin fantastiske koldskål. Min mor havde ikke en tilstrækkelig stor skål, så hun vaskede simpelthen sin store tubberware vaskespand af, for at lave koldskålen i den. Vi unger var ligeglade, for den smagte skønt, og vi havde aldrig set SÅ meget koldskål før. Tak mor!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Mullehusets forslag til bagværk lige nu
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
En klassisk mormor sandkage med vaniljeglasur. Der er nu et eller andet ved en gammeldags mormor sandkage. Det er jo egentlig ikke er en ...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Italiensk citrontærte med dejligt cremet fyld og skøn syrlig smag. Den mest kendte citrontærte, er sandsynligvis den med marengs, men den ...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
-
Hyben er fantastisk i marmelade - og også med gulerod. Hybenmarmelade er marmeladen for de tålmodige, for det tager tid at ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar