søndag den 8. juli 2012

Kammerjunkere

Så fik vi endelig lidt sommervarme, og så skal der da laves kærnemælkskoldskål. Min storesøster, Katja, har også flere gange forslået, at jeg bagte kammerjunkere, så det passede fint til lejligheden.

Opskriften er fra Gyldendals Bagebog, og den er meget let at lave (ca 10 min. -bagetid). Dejen blev for blød til at rulle til pølse, så jeg formede kugler med en teske direkte fra skålen. Jeg trykkede dem lidt flade med hånden.

Jeg lavede dem med kardemomme, og her skal der passes på, at der ikke kommer for meget i (hellere 1/4 end 1/2 teske). Som opskriften skriver, kan der også bruges revet appelsin eller citron, hvilket sikkert også er skønt.

Der blev 57 stk., så antallet i opskriften passer. Jeg synes dog, at det var besværligt, at skære dem igennem. Næste gang vil jeg lave dem meget små og springe skæreprocessen over.

Koldskålen var a la min mors - den kan jo laves på så utrolig mange måder, men sådan her er jeg vokset op med, at koldskål skal smage.

Mor-Lenas koldskål:
4 æggeblommer (ca 120g. pasteuriserede)
150 g. sukker
2 l. Kærnemælk
1 l. A38
Evt. 1-2 teske vaniljesukker

Pisk æg og sukker hvidt og luftigt, hæld A38, kærnemælk og vaniljesukker i og rør rundt. Holder ca. 2 dage i køleskab.

En lille historie: Da jeg var barn, var jeg tit med mine forældre på camping. Sammen med nogle andre familiemedlemmer var mine forældre fastliggere i en periode i Gedser, og en sommer fik vi overtalt min mor til at lave koldskål til os alle sammen (ca. 15 personer) - hun er kendt for bla. sin fantastiske koldskål. Min mor havde ikke en tilstrækkelig stor skål, så hun vaskede simpelthen sin store tubberware vaskespand af, for at lave koldskålen i den. Vi unger var ligeglade, for den smagte skønt, og vi havde aldrig set SÅ meget koldskål før. Tak mor!

Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage