Så fik vi endelig lidt sommervarme, og så skal der da laves kærnemælkskoldskål. Min storesøster, Katja, har også flere gange forslået, at jeg bagte kammerjunkere, så det passede fint til lejligheden.
Opskriften er fra Gyldendals Bagebog, og den er meget let at lave (ca 10 min. -bagetid). Dejen blev for blød til at rulle til pølse, så jeg formede kugler med en teske direkte fra skålen. Jeg trykkede dem lidt flade med hånden.
Jeg lavede dem med kardemomme, og her skal der passes på, at der ikke kommer for meget i (hellere 1/4 end 1/2 teske). Som opskriften skriver, kan der også bruges revet appelsin eller citron, hvilket sikkert også er skønt.
Der blev 57 stk., så antallet i opskriften passer. Jeg synes dog, at det var besværligt, at skære dem igennem. Næste gang vil jeg lave dem meget små og springe skæreprocessen over.
Koldskålen var a la min mors - den kan jo laves på så utrolig mange måder, men sådan her er jeg vokset op med, at koldskål skal smage.
Mor-Lenas koldskål:
4 æggeblommer (ca 120g. pasteuriserede)
150 g. sukker
2 l. Kærnemælk
1 l. A38
Evt. 1-2 teske vaniljesukker
Pisk æg og sukker hvidt og luftigt, hæld A38, kærnemælk og vaniljesukker i og rør rundt. Holder ca. 2 dage i køleskab.
En lille historie: Da jeg var barn, var jeg tit med mine forældre på camping. Sammen med nogle andre familiemedlemmer var mine forældre fastliggere i en periode i Gedser, og en sommer fik vi overtalt min mor til at lave koldskål til os alle sammen (ca. 15 personer) - hun er kendt for bla. sin fantastiske koldskål. Min mor havde ikke en tilstrækkelig stor skål, så hun vaskede simpelthen sin store tubberware vaskespand af, for at lave koldskålen i den. Vi unger var ligeglade, for den smagte skønt, og vi havde aldrig set SÅ meget koldskål før. Tak mor!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Mullehusets forslag til bagværk lige nu
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
En klassisk mormor sandkage med vaniljeglasur. Der er nu et eller andet ved en gammeldags mormor sandkage. Det er jo egentlig ikke er en ...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Fine honning småkager pyntet med glasur. Jeg er allerede i julehumør, og har lyst til at bage massevis af småkager og julekager. Så min sø...
-
Min kæreste er meget glad for klejner, så dem lovede jeg, at bage her i december måned. Jeg var lidt forskrækket ved tanken om den varme oli...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
I dag er det den 1. søndag i advent, og imens min kæreste og søn tog en tur på kælkebakken, gik jeg en tur i køkkenet for at bage Adventsk...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
-
En rommættet kage med tørret bær, nødder og krydderier pyntet med marcipan og royal icing. Sidste jul ville jeg gerne bage en traditione...
-
Min svoger har anbefalet mig, at bage klejner med kærnemælk, for det gjorde hans gamle farfar, og de skulle være helt fantastiske. Som j...




Ingen kommentarer:
Send en kommentar