I morgen skal vi grille, og til det hører flutes, så efter lidt søgen i mine bagebøger, fandt jeg en opskrift, som måtte prøves. Ærligt!? Den som vandt, skyldes at dejen skulle snos.
Sidste gang jeg bagte flutes, var jeg ikke begejstret, og jeg søger stadig efter den helt rigtige opskrift.
Denne gang er jeg desværre heller ikke tilfreds, for konsistensen føles ikke heeelllt rigtig, men smagen er dejlig krydderet og salt. Opskriften er fra Gyldendals bagebog, Porseflute, men med få "Mullefikationer". I stedet for porseblade brugte jeg laurbærblade, og jeg valgte at pensle dem med vand, og drysse lidt oregano og havsalt på.
Det skal du bruge:
25 g gær
1 1/2 dl vand
2 dl kærnemælk
15 g smør
2 spsk tørrede knuste laurbærblade
1/2 spsk tørrede knuste salvieblade
200 g rugmel
Ca 300 hvedemel
Evt havsalt og tørret oregano
Sådan gør du:
Mål 15 g smør op, og stil det til side.
Knus laurbærbladene og salviebladene.
Rør gæren ud i det lunkent vand.
Lun kærnemælken i en gryde eller i microovnen, og rør den i.
Tilsæt det bløde smør, laurbærbladene, salvie, rugmel og det meste af hvedemelet.
Ælt dejen godt, og stil den til hævning med et viskestykke over i ca 45 min.
Herefter æltes dejen igen, deles i 4 og rulles ud til dobbelt længde af bradepanden. Fold dejen på midten og sno den.
Læg brødene på pladen med bagepapir, og lad dem hæve tildækkes igen i ca 45 min.
Pensel dem evt med vand og drys oregano og havsalt på inden du bager dem.
Brødene bages på næstnederste rille ved 200 grader i 30 min.
Afkøl dem på rist, og spis dem lune.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Sød kransekage med frisk smag af citron og hindbær. Tør du udfordre traditionerne, og bage en kransekage med citron og hindbær til Nytårs...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Min kæreste er meget glad for klejner, så dem lovede jeg, at bage her i december måned. Jeg var lidt forskrækket ved tanken om den varme oli...
-
Brød? Jeg er i tvivl om, hvordan det brød skal beskrives. Det er nemlig en blanding mellem kage og brød. For det er ikke et ganske alm...
-
Dejlige gode æbleskiver bagt på kærnemælk. Det er bare så hyggeligt, at bage æbleskiver - det er julemånedens pandekager. Og så smager de ...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Sød kransekage med frisk appelsinsmag, chokoladefyld og chokoladeglasur Der er jo selvfølgelig den traditionelle kransekage, og så er der ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar