I morgen skal vi grille, og til det hører flutes, så efter lidt søgen i mine bagebøger, fandt jeg en opskrift, som måtte prøves. Ærligt!? Den som vandt, skyldes at dejen skulle snos.
Sidste gang jeg bagte flutes, var jeg ikke begejstret, og jeg søger stadig efter den helt rigtige opskrift.
Denne gang er jeg desværre heller ikke tilfreds, for konsistensen føles ikke heeelllt rigtig, men smagen er dejlig krydderet og salt. Opskriften er fra Gyldendals bagebog, Porseflute, men med få "Mullefikationer". I stedet for porseblade brugte jeg laurbærblade, og jeg valgte at pensle dem med vand, og drysse lidt oregano og havsalt på.
Det skal du bruge:
25 g gær
1 1/2 dl vand
2 dl kærnemælk
15 g smør
2 spsk tørrede knuste laurbærblade
1/2 spsk tørrede knuste salvieblade
200 g rugmel
Ca 300 hvedemel
Evt havsalt og tørret oregano
Sådan gør du:
Mål 15 g smør op, og stil det til side.
Knus laurbærbladene og salviebladene.
Rør gæren ud i det lunkent vand.
Lun kærnemælken i en gryde eller i microovnen, og rør den i.
Tilsæt det bløde smør, laurbærbladene, salvie, rugmel og det meste af hvedemelet.
Ælt dejen godt, og stil den til hævning med et viskestykke over i ca 45 min.
Herefter æltes dejen igen, deles i 4 og rulles ud til dobbelt længde af bradepanden. Fold dejen på midten og sno den.
Læg brødene på pladen med bagepapir, og lad dem hæve tildækkes igen i ca 45 min.
Pensel dem evt med vand og drys oregano og havsalt på inden du bager dem.
Brødene bages på næstnederste rille ved 200 grader i 30 min.
Afkøl dem på rist, og spis dem lune.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Mullehusets forslag til bagværk lige nu
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
En klassisk mormor sandkage med vaniljeglasur. Der er nu et eller andet ved en gammeldags mormor sandkage. Det er jo egentlig ikke er en ...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Fine honning småkager pyntet med glasur. Jeg er allerede i julehumør, og har lyst til at bage massevis af småkager og julekager. Så min sø...
-
Min kæreste er meget glad for klejner, så dem lovede jeg, at bage her i december måned. Jeg var lidt forskrækket ved tanken om den varme oli...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
I dag er det den 1. søndag i advent, og imens min kæreste og søn tog en tur på kælkebakken, gik jeg en tur i køkkenet for at bage Adventsk...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
-
En rommættet kage med tørret bær, nødder og krydderier pyntet med marcipan og royal icing. Sidste jul ville jeg gerne bage en traditione...
-
Min svoger har anbefalet mig, at bage klejner med kærnemælk, for det gjorde hans gamle farfar, og de skulle være helt fantastiske. Som j...


Ingen kommentarer:
Send en kommentar