I morgen skal vi grille, og til det hører flutes, så efter lidt søgen i mine bagebøger, fandt jeg en opskrift, som måtte prøves. Ærligt!? Den som vandt, skyldes at dejen skulle snos.
Sidste gang jeg bagte flutes, var jeg ikke begejstret, og jeg søger stadig efter den helt rigtige opskrift.
Denne gang er jeg desværre heller ikke tilfreds, for konsistensen føles ikke heeelllt rigtig, men smagen er dejlig krydderet og salt. Opskriften er fra Gyldendals bagebog, Porseflute, men med få "Mullefikationer". I stedet for porseblade brugte jeg laurbærblade, og jeg valgte at pensle dem med vand, og drysse lidt oregano og havsalt på.
Det skal du bruge:
25 g gær
1 1/2 dl vand
2 dl kærnemælk
15 g smør
2 spsk tørrede knuste laurbærblade
1/2 spsk tørrede knuste salvieblade
200 g rugmel
Ca 300 hvedemel
Evt havsalt og tørret oregano
Sådan gør du:
Mål 15 g smør op, og stil det til side.
Knus laurbærbladene og salviebladene.
Rør gæren ud i det lunkent vand.
Lun kærnemælken i en gryde eller i microovnen, og rør den i.
Tilsæt det bløde smør, laurbærbladene, salvie, rugmel og det meste af hvedemelet.
Ælt dejen godt, og stil den til hævning med et viskestykke over i ca 45 min.
Herefter æltes dejen igen, deles i 4 og rulles ud til dobbelt længde af bradepanden. Fold dejen på midten og sno den.
Læg brødene på pladen med bagepapir, og lad dem hæve tildækkes igen i ca 45 min.
Pensel dem evt med vand og drys oregano og havsalt på inden du bager dem.
Brødene bages på næstnederste rille ved 200 grader i 30 min.
Afkøl dem på rist, og spis dem lune.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Mullehusets forslag til bagværk lige nu
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
En klassisk mormor sandkage med vaniljeglasur. Der er nu et eller andet ved en gammeldags mormor sandkage. Det er jo egentlig ikke er en ...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Luftige kærnemælksboller bagt i muffinsforme Jeg synes, at brød der er bagt på yoghurt, kærnemælk eller andet surmælksprodukt er mere fris...
-
En hurtig rababerkage, som smager ekstra dejlig med lidt creme fraise eller flødeskum til. I min fryser gemmer sig flere poser med rabar...
-
Mazarinekage med vaniljecreme og friske jordbær Jeg er meget glad for jordbærkage, men den "rigtige" udgave, tager pokkers lang ...
-
Rabarber marmelade med vanilje og mandler. Jeg har købt en bog om marmelader, syltetøj og henkogte frugter. Den er min bibel for tiden, ...
-
Et klassisk studenterbrød med sød mørdejsbund og glasur med harlekin krymmel. Min fryser indholder adskellige mængder kagerester, så da je...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar