Vi har netop indtaget resultatet, som smagte ganske godt.
Opskrift:
25 g. gær
2 dl mælk
2 tsk salt
2 spsk rapsolie
3/4 dl creme fraiche
5-6 dl hvedemel
1 dl grahamsmel
1 æg til pensling
Ca 1/2 dl sesamfrø drysses over
Sådan gør du:
Rør gæren ud i mælken.
Tilsæt salt, olie og creme fraiche og rør rundt med en grydeske.
Tilsæt melen lidt ad gangen, start og slut med hvedemelen. Ælt dejen glat og lidt klisteret.
Form 6-8 boller (hav godt med mel på hænderne for de er klisteret) og sæt dem på en lille bageplade med bagepapir f.eks satte jeg dem i det fad vi laver lasagne.
Ryd en hylde i køleskabet, og sæt dem der natten over.
Læg et viskestykke stramt over f.eks kan du presse stoffet under fadet/pladens vægt. Hvis det rører bollernes overflade, når de hæver, så klister de fast på viskestykket.
Næste morgen:
Tænd ovnen på 225 g.
Pensel bollerne med æg.
Drys sesam på og bag dem i 20 min.
Dagen efter kan de ristes på brødristeren, og der smager de også godt.
Min snart 3 årig søn, Philip, hjalp med at pensle og drysse sesam over. Han synes det var sjovt, og imens bollerne var i ovnen, satte vi kaffe over, dækkede bord og til sidst vækkede vi min kæreste.
Skøn måde at starte denne søndag!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar