Det er ærgerligt at de fleste boller skal hæve, for som regel er vi i vores familie så sultne, at der ikke er tid til at vente på det. Men så er det jo godt, at der også findes nogle gode opskrifter på koldhævet boller. Dette er min ynglings opskrift, som jeg tit vender tilbage til, fordi den er SÅ let at lave OG smager skønt.
Du kan også glæde dine kollager med friske morgenboller! På mit arbejde har de været en succes. De kan sættes i ovnen imens morgenbadet overstås. Det giver helt sikkert arbejdsdagen en god start.
Det skal du bruge til ca. 18 stk.:
1/2 pk gær
5 dl vand
2 tsk salt
1 dl havregryn
1 dl solsikkekerner
Ca 500 g. mel
Sådan gør du:
Blandes i en skål, som kan være i køleskabet. Dejen er meget lind, så den kan røres med grydeske i hånden.
Gæren udrøres i vandet, rør salt, havregryn og solsikkekerner i og melen lidt ad gangen. Pas på dejen ikke bliver for fast, den skal være klistret og lind. Læg et viskestykke over skålen, og sæt den i køleskabet i min. 8 timer.
Næste morgen tændes ovnen på 225 grader, gerne varmluft. Form bollerne direkte fra skålen uden at røre/slå dejen ned. Tag en spiseske, dyp den i en lille skål med vand, og læg en stor spiseske klat på en bageplade med bagepapir. Drys dem med havregryn eller solsikkekerner.
Dejen giver ca 18 boller, så der er til 2 plader, og de skal have ca 18-20 min. - 15 min hvis det er 1 plade ad gangen i alm. varme.
Bollerne kan holde sig til dagen efter, men der er de lidt mere seje. Du kan også lave bollerne med andre kerner end solsikkekerner. Desuden kan du vælge at bruge 1/3-del grahamsmel eller anden meltype i stedet for hvedemel - men jeg selv kan nu bedst lide den rene hvede version.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Mullehusets forslag til bagværk lige nu
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
En klassisk mormor sandkage med vaniljeglasur. Der er nu et eller andet ved en gammeldags mormor sandkage. Det er jo egentlig ikke er en ...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Luftige kærnemælksboller bagt i muffinsforme Jeg synes, at brød der er bagt på yoghurt, kærnemælk eller andet surmælksprodukt er mere fris...
-
En hurtig rababerkage, som smager ekstra dejlig med lidt creme fraise eller flødeskum til. I min fryser gemmer sig flere poser med rabar...
-
Mazarinekage med vaniljecreme og friske jordbær Jeg er meget glad for jordbærkage, men den "rigtige" udgave, tager pokkers lang ...
-
Rabarber marmelade med vanilje og mandler. Jeg har købt en bog om marmelader, syltetøj og henkogte frugter. Den er min bibel for tiden, ...
-
Et klassisk studenterbrød med sød mørdejsbund og glasur med harlekin krymmel. Min fryser indholder adskellige mængder kagerester, så da je...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar