Det er ærgerligt at de fleste boller skal hæve, for som regel er vi i vores familie så sultne, at der ikke er tid til at vente på det. Men så er det jo godt, at der også findes nogle gode opskrifter på koldhævet boller. Dette er min ynglings opskrift, som jeg tit vender tilbage til, fordi den er SÅ let at lave OG smager skønt.
Du kan også glæde dine kollager med friske morgenboller! På mit arbejde har de været en succes. De kan sættes i ovnen imens morgenbadet overstås. Det giver helt sikkert arbejdsdagen en god start.
Det skal du bruge til ca. 18 stk.:
1/2 pk gær
5 dl vand
2 tsk salt
1 dl havregryn
1 dl solsikkekerner
Ca 500 g. mel
Sådan gør du:
Blandes i en skål, som kan være i køleskabet. Dejen er meget lind, så den kan røres med grydeske i hånden.
Gæren udrøres i vandet, rør salt, havregryn og solsikkekerner i og melen lidt ad gangen. Pas på dejen ikke bliver for fast, den skal være klistret og lind. Læg et viskestykke over skålen, og sæt den i køleskabet i min. 8 timer.
Næste morgen tændes ovnen på 225 grader, gerne varmluft. Form bollerne direkte fra skålen uden at røre/slå dejen ned. Tag en spiseske, dyp den i en lille skål med vand, og læg en stor spiseske klat på en bageplade med bagepapir. Drys dem med havregryn eller solsikkekerner.
Dejen giver ca 18 boller, så der er til 2 plader, og de skal have ca 18-20 min. - 15 min hvis det er 1 plade ad gangen i alm. varme.
Bollerne kan holde sig til dagen efter, men der er de lidt mere seje. Du kan også lave bollerne med andre kerner end solsikkekerner. Desuden kan du vælge at bruge 1/3-del grahamsmel eller anden meltype i stedet for hvedemel - men jeg selv kan nu bedst lide den rene hvede version.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
En sprød kiksebund, blødt cheesefyld med appelsinsmag og appelsingele på toppen Heidi fra min yngste søns mødregruppe sagde en dag, at det...
-
Hvedebolledej med vaniljecreme og chokoladeglasur Da vi skulle holde den årlige fastelavnsfest for venner og familie, var min kæreste og j...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
En superlet dessert som smager himmelsk Da jeg en sen aften havde lyst til at bage, så fik jeg den ide, at koge Penna Cotta - det tager ne...
-
Brød? Jeg er i tvivl om, hvordan det brød skal beskrives. Det er nemlig en blanding mellem kage og brød. For det er ikke et ganske alm...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...

Ingen kommentarer:
Tilføj en kommentar