Jeg er meget glad for Ben & Jerry's is, og denne cookie med is er såmænd også inspireret af B&Js.
Det tager ca 20 min at bage cookies inkl oprydning - og så brugte jeg vist omkring 10 min på at smører vaniljeisen på (isen er denne gang købt færdiglavet).
Det skal du bruge til 5 stk (10 cookies):
1 æg
150 g farin
1/2 tsk vaniljesukker
130 g mel
1/2 tsk bagepulver
1/4 tsk natron
1/2 dl rapsolie
150 g M&Ms
Ca 1/2 liter vaniljeis til fyldet.
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Pisk æg, vanilijesukker og farin lyst.
Rør olien i.
Mål mel, bagepulver og natron op i en skål, og sigt det i æggemassen, og rør forsigtigt.
Rør igen forsigtigt 1 dl M&Ms i dejen, gem 1/2 dl til senere.
Beklæd 2 bradepander med bagepapir, og læg med en spsk klatter af 5 på hver plade.
Når de bages, smelter de ud, så der skal være god afstand imellem dem.
Læg den sidste 1/2 dl M&Ms fordelt ovenpå kagerne - det ser mest farverigt ud.
Bag dem i 10 minutter, og pas på ikke at give dem for meget. De er færdige, selv om deres overflade ser glat ud.
Tag isen ud, så den er lidt blød og lettere at skære og smørre på kiksene.
Afkøl cookies'ene (kan det staves sådan!?) i ca 5 min på bagepladen, og flyt dem så til en rist. De bliver sprøde, når de er afkølet.
Når kagerne er afkølet, tager du noget husholdningsfilm frem.
Skær isen i skiver, læg en skive på 5 cookies, og glat det ud, hvorefter du lægger en cookie ovenpå.
Pak dem i folie og frys dem til næste dag.
Cookien suger væden fra isen, og bliver blød efter turen i fryseren, men det er hensigten. Det smager dejligt, og lidt som at være barn igen!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
En sprød kiksebund, blødt cheesefyld med appelsinsmag og appelsingele på toppen Heidi fra min yngste søns mødregruppe sagde en dag, at det...
-
Hvedebolledej med vaniljecreme og chokoladeglasur Da vi skulle holde den årlige fastelavnsfest for venner og familie, var min kæreste og j...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
En superlet dessert som smager himmelsk Da jeg en sen aften havde lyst til at bage, så fik jeg den ide, at koge Penna Cotta - det tager ne...
-
Brød? Jeg er i tvivl om, hvordan det brød skal beskrives. Det er nemlig en blanding mellem kage og brød. For det er ikke et ganske alm...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...

1 kommentar:
Ser bare rigtig sommer dejligt ud guf guf
Tilføj en kommentar