torsdag den 12. juli 2012
Citron- og appelsin muffins
Det skal du bruge:
375 g. hvedemel
3 tsk. bagepulver
220 g. sukker
90 g. smør, grofthakket
2 tsk. revet citronskræl
2 tsk. revet appelsinskræl
1 æg, let pisket
2 1/4 dl. kærnemælk (de kan også laves på almindelig mælk, men det smager bedst på kærnemælk)
Sådan gør du:
Varm ovnen til 200 g. (180 g. varmluft).
Smør formene (12 små eller 6 store).
Bland mel, bagepulver og sukker i en skål og smuldre smøret i.
Rør æg, kærnemælk og citron- og appelsinskræl let sammen.
Rør de våde og tørre ingredienser sammen.
Hæld dejen i formene og bag dem i ca. 25 min. hvis 12, og 30 min. hvis 6 stk. Stik eventuelt i dem med et trægrillspyd, for at se om de er færdig.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Min kæreste er meget glad for klejner, så dem lovede jeg, at bage her i december måned. Jeg var lidt forskrækket ved tanken om den varme oli...
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Dejlige gode æbleskiver bagt på kærnemælk. Det er bare så hyggeligt, at bage æbleskiver - det er julemånedens pandekager. Og så smager de ...
-
Æblemarmelade med varmende krydderier som frisk ingefær og kanel. Da jeg efterhånden havde et mindre lager af æbler, og forudså at min f...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
En klassisk julesmåkage med kokos og lidt citron. Hvis du mangler tid til at bage julesmåkager, så kan du ty til fedtebrød. Her skal deje...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Nougat cheesecake på en chokolade-kiksebund Denne kage er lige til en mavepine. Den smager simpelthen så dejlig. Selv om et stykke er tils...
2 kommentarer:
Hejsa, vi skal lave kage-æg imorgen, og jeg havde tænkt at prøve denne opskrift. Sidste år brugte vi en appelsin muffins opskrift, og den var lækker, men ret tung. Så jeg håber denne bliver lidt friskere når der er citron i.
Nåh, så er spørgsmålet jo bare hvor meget de vokser i ovnen? Ville du sige formen skal fyldes halvt eller 1/3 i forhold til den ønskede færdige størrelse?
Hvis de vokser for meget/hurtigt revner æggeskallerne nemlig ;)
Og i øvrigt, kærnemælken, gør det mon kagen tungere, eller bare mere fugtig, kontra hvis man brugte mælk?
Håber du når at svare :)
Hej Maria,
Jeg har været syg, og så tog jeg på påskeferie til Lalandia, og derfor fik jeg ikke svaret på din kommentar. Det er jeg smadder ærgerlig over. Hvordan gik bageriet?
Formen skal fyldes 3/4-del op, og kærnemælken gør kagerne mere fugtige. Jeg synes ikke de bliver mere tung/klæg af det.
Håber du havde succes med æggene og også at kagerne smagte.
Bagehilsner fra
Mulle
Send en kommentar