torsdag den 12. juli 2012
Citron- og appelsin muffins
Det skal du bruge:
375 g. hvedemel
3 tsk. bagepulver
220 g. sukker
90 g. smør, grofthakket
2 tsk. revet citronskræl
2 tsk. revet appelsinskræl
1 æg, let pisket
2 1/4 dl. kærnemælk (de kan også laves på almindelig mælk, men det smager bedst på kærnemælk)
Sådan gør du:
Varm ovnen til 200 g. (180 g. varmluft).
Smør formene (12 små eller 6 store).
Bland mel, bagepulver og sukker i en skål og smuldre smøret i.
Rør æg, kærnemælk og citron- og appelsinskræl let sammen.
Rør de våde og tørre ingredienser sammen.
Hæld dejen i formene og bag dem i ca. 25 min. hvis 12, og 30 min. hvis 6 stk. Stik eventuelt i dem med et trægrillspyd, for at se om de er færdig.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Mullehusets forslag til bagværk lige nu
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
En klassisk mormor sandkage med vaniljeglasur. Der er nu et eller andet ved en gammeldags mormor sandkage. Det er jo egentlig ikke er en ...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Fine honning småkager pyntet med glasur. Jeg er allerede i julehumør, og har lyst til at bage massevis af småkager og julekager. Så min sø...
-
Min kæreste er meget glad for klejner, så dem lovede jeg, at bage her i december måned. Jeg var lidt forskrækket ved tanken om den varme oli...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
I dag er det den 1. søndag i advent, og imens min kæreste og søn tog en tur på kælkebakken, gik jeg en tur i køkkenet for at bage Adventsk...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
-
En rommættet kage med tørret bær, nødder og krydderier pyntet med marcipan og royal icing. Sidste jul ville jeg gerne bage en traditione...
-
Min svoger har anbefalet mig, at bage klejner med kærnemælk, for det gjorde hans gamle farfar, og de skulle være helt fantastiske. Som j...


2 kommentarer:
Hejsa, vi skal lave kage-æg imorgen, og jeg havde tænkt at prøve denne opskrift. Sidste år brugte vi en appelsin muffins opskrift, og den var lækker, men ret tung. Så jeg håber denne bliver lidt friskere når der er citron i.
Nåh, så er spørgsmålet jo bare hvor meget de vokser i ovnen? Ville du sige formen skal fyldes halvt eller 1/3 i forhold til den ønskede færdige størrelse?
Hvis de vokser for meget/hurtigt revner æggeskallerne nemlig ;)
Og i øvrigt, kærnemælken, gør det mon kagen tungere, eller bare mere fugtig, kontra hvis man brugte mælk?
Håber du når at svare :)
Hej Maria,
Jeg har været syg, og så tog jeg på påskeferie til Lalandia, og derfor fik jeg ikke svaret på din kommentar. Det er jeg smadder ærgerlig over. Hvordan gik bageriet?
Formen skal fyldes 3/4-del op, og kærnemælken gør kagerne mere fugtige. Jeg synes ikke de bliver mere tung/klæg af det.
Håber du havde succes med æggene og også at kagerne smagte.
Bagehilsner fra
Mulle
Send en kommentar