fredag den 13. juli 2012

Blondies - hvid chokolade brownies

Denne opskrift er fra et Bo Bedre opskriftshæfte fra julen 2007 - den smager skønt. I bladet kaldes den for Brownies med hvid chokolade, men i dag kalder vi vist alle sådanne brownies for Blondies - som om de aldrig har heddet andet - sjovt!


Min lillesøster er ikke glad for valnødder, så jeg halverede nøddemængden, og det var fint - også til min smag. Pas meget på, at du ikke giver kagen for længe i ovnen - det gør den for tør.

Tidsforbrug:
Ca. 40 minutter på at blande dejen, som skal bage ca. 20-25 minutter.

Sværhedsgrad:
Let.

Det skal du bruge til ca. 12-15 stk. (et fad som er lidt mindre end ½ bageplades størrelse).
175 g hvid chokolade
125 g sukker
100 g smør
2 æg
½ stand vanilie
125 g hvedemel
½ tsk bagepulver
1 knsp salt
175 g mørk chokolade
120 g pecannødder eller valnødder

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader.
Hak den hvide cokolade, og kom den i en skål.
Smelt chokoladen sammen med sukker og smør over et vandbad.
Pisk æg og vaniliekornen sammen, og rør chokoladeblandingen i.
Rør mel, bagepulver og salt sammen i en skål, og sigt og vend det i dejen.
Hak den mørke chokolade og nødderne groft, og vend det i dejen.
Smør bageformen og hæld dejen i.
Glat dejen ud, så den er jævnt fordelt.
Bag kagen i 20-25 minutter.
Lad kagen køle af i formen.

Tips!
Det er vigtigt, at du ikke giver kagen for meget, for så mister du hele brownie essensen i kagen.

Opbevaring:
Brownies skal opbevares i stuetemperatur i en lukket bøtte det første døgn. Hvis der stadig er mere tilbage, så skal kagen i køleskabet, og her kan den holde sig i ca. 2 dages tid.

Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage