Jeg er meget glad for citrusfrugter i bagværk for tiden, og i går fandt jeg på denne opskrift til en citruskage - den smagte skønt. Den har en fin balace mellem det sure og søde, den er frisk og mandelessensen gør den får lidt mazarincharme.
Det tog mig 1 time at bage den inkl oprydning.
Det skal du bruge:
2 æg
225 g sukker
50 g smør
1 dl kærnemælk
1 tsk mandelessens
1/2 dl limesaft
1/2 dl appelsinsaft
3 tsk citronsaft
230 g hvedemel
2 tsk bagepulver
3 tsk revet appelsinskal
3 tsk revet citronskal
Det skal du bruge til glasuren:
150 g flormelis
1 spsk smør
3-4 spsk appelsinsaft
1-2 spsk kogende vand
Evt. revet skaller til pynt
Sådan gør du:
Varm ovnen til 175 grader
Smør en springform og læg bagepapir i bunden.
Smelt smøret i en gryde, og sæt det til side.
Riv citrusfrugterne og pres dem klar til brug.
Pisk æg og sukker luftigt.
Hæld smøret i og pisk.
Tilsæt alle de flydende ingredienser og rør grundigt med en grydeske.
Hæld de revet citrusskaller i og rør.
Mål alle de tørre ingredienser op, og sigt dem i dejen og vend det forsigtigt i.
Hæld forsigtig dejen i formen, og glat overfladen med en dejskraber.
Bag den i 40 min, test evt med et trægrillspyd om den er færdig.
Når kagen er afkølet, blandes alle ingredienser til glasuren med en gaffel eller ske, og du smører glasuren på og pynter evt med midt mere revet skal. (Glat f.eks glasuren med en dejskraber dyppet i kogende vand).
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Æblemarmelade med varmende krydderier som frisk ingefær og kanel. Da jeg efterhånden havde et mindre lager af æbler, og forudså at min f...
-
En høj æblekage med mandler - og hvis du vil, med rosiner. Efter min mening så skal der rosiner i denne kage, men jeg blev nedstemt af s...
-
Klassiske pandekager - lige til at bage en sommerdag med regnvejr. Min mor serverede én gang, da jeg var barn, gule ærter i 3 dage. Vi 4 ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar