Jeg er meget glad for citrusfrugter i bagværk for tiden, og i går fandt jeg på denne opskrift til en citruskage - den smagte skønt. Den har en fin balace mellem det sure og søde, den er frisk og mandelessensen gør den får lidt mazarincharme.
Det tog mig 1 time at bage den inkl oprydning.
Det skal du bruge:
2 æg
225 g sukker
50 g smør
1 dl kærnemælk
1 tsk mandelessens
1/2 dl limesaft
1/2 dl appelsinsaft
3 tsk citronsaft
230 g hvedemel
2 tsk bagepulver
3 tsk revet appelsinskal
3 tsk revet citronskal
Det skal du bruge til glasuren:
150 g flormelis
1 spsk smør
3-4 spsk appelsinsaft
1-2 spsk kogende vand
Evt. revet skaller til pynt
Sådan gør du:
Varm ovnen til 175 grader
Smør en springform og læg bagepapir i bunden.
Smelt smøret i en gryde, og sæt det til side.
Riv citrusfrugterne og pres dem klar til brug.
Pisk æg og sukker luftigt.
Hæld smøret i og pisk.
Tilsæt alle de flydende ingredienser og rør grundigt med en grydeske.
Hæld de revet citrusskaller i og rør.
Mål alle de tørre ingredienser op, og sigt dem i dejen og vend det forsigtigt i.
Hæld forsigtig dejen i formen, og glat overfladen med en dejskraber.
Bag den i 40 min, test evt med et trægrillspyd om den er færdig.
Når kagen er afkølet, blandes alle ingredienser til glasuren med en gaffel eller ske, og du smører glasuren på og pynter evt med midt mere revet skal. (Glat f.eks glasuren med en dejskraber dyppet i kogende vand).
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Mullehusets forslag til bagværk lige nu
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
En klassisk mormor sandkage med vaniljeglasur. Der er nu et eller andet ved en gammeldags mormor sandkage. Det er jo egentlig ikke er en ...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Fine honning småkager pyntet med glasur. Jeg er allerede i julehumør, og har lyst til at bage massevis af småkager og julekager. Så min sø...
-
Min kæreste er meget glad for klejner, så dem lovede jeg, at bage her i december måned. Jeg var lidt forskrækket ved tanken om den varme oli...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
I dag er det den 1. søndag i advent, og imens min kæreste og søn tog en tur på kælkebakken, gik jeg en tur i køkkenet for at bage Adventsk...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
-
En rommættet kage med tørret bær, nødder og krydderier pyntet med marcipan og royal icing. Sidste jul ville jeg gerne bage en traditione...
-
Min svoger har anbefalet mig, at bage klejner med kærnemælk, for det gjorde hans gamle farfar, og de skulle være helt fantastiske. Som j...


Ingen kommentarer:
Send en kommentar